Of, Doamne! Câţi români trebuie să mai moară în războiul altora?!

Ultima actualizare:
Războiul din Afganistan
Războiul din Afganistan

Au plecat să lupte într-o ţară străină şi se întorc acasă în sicrie. Doi militari români au murit duminică noapte în Afganistan, în urma unui atac cu o bombă artizanală. Vor ajunge azi în ţară.

O misiune dureroasă au avut de îndeplinit ieri ofiţeri ai Ministerului Apărării. Au fost nevoiţi să meargă acasă la două familii de militari şi să le anunţe că şi-au pierdut soţii, departe, în război.

Duminică noapte, la ora 22.00, ora României, se aflau în misiune de luptă, în estul Afganistanului. Erau şase militari la bordul unei maşini blindate când au fost atacaţi cu o bombă artizanală şi răniţi foarte grav.

† Vasile Claudiu Popa

Războiul din Afganistan
Războiul din Afganistan

Doi dintre ei erau români: Vasile Claudiu Popa, din Alba-Iulia, şi Adrian Postelnicu, din Constanţa. În urma exploziei, cei doi militari români au fost duşi cu un elicopter la spitalul militar din Baghram unde, cu toate eforturile medicilor, au decedat, ne-a informat Ministerul Apărării.

† Adrian Postelnicu

Războiul din Afganistan
Războiul din Afganistan

Maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, de 28 de ani, era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Plutonierul Adrian Postelnicu, de 34 de ani, era la prima misiune în Afganistan. Amândoi fuseseră decoraţi pentru acte de eroism.

Cumplita veste a fost primită de familiile celor doi, ieri dimineaţă, imediat după ce s-au confirmat decesele.

Soldaţii au fost comemoraţi în toate unitățile militare din țară și străinătate


    Războiul din Afganistan
Războiul din Afganistan

Conform procedurilor în astfel de evenimente tragice, ofiţeri de armată au mers la familii cu teribila ştire şi abia după aceea au făcut publice numele lor. Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa.

Click! Spune

25 de militari români au murit în teatrele de operaţii din străinătate, începând cu anul 1996, iar peste 130 au fost răniţi. În Afganistan, au pierit 22 de militari, inclusiv cu cei doi decedaţi duminică noapte. La această dată, 1.182 de soldaţi luptă în afara ţării, cei mai mulţi, 1.029, în Afganistan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net