«Ne vrem înapoi preotul vindecător»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

I-a apropiat de Dumnezeu, i-a lecuit de boli şi i-a ajutat cu bani. Acum, când preotul care le-a făcut atât de mult bine a fost suspendat din funcţie de Episcopia Giurgiului, toţi sătenii din Călugăreni s-au revoltat.

"Ne vrem păstorul înapoi!", au spus hotărât cei peste o sută de oameni care au protestat, la sfârşitul săptămânii trecute, în faţa bisericii din localitate, împotriva mazilirii părintelui Valeriu Laurenţiu.

Sătenii din localitatea Călugăreni au numai cuvinte de preţuire pentru preot. Acum, sunt furioşi pe cei de la Episcopia Giurgiului pentru că "le-au luat păstorul".

"Joi seară, părintele a primit un telefon de la secretarul Episcopiei. I-a spus sec: «de mâine, nu te mai duci la biserică pentru că eşti suspendat pe timp nelimitat»", începe să ne povestească Elena Muicaru (30 ani), casieră la o intreprindere din oraş. Vorbeşte foarte repede şi tare pentru a-i acoperi pe ceilalţi din jur care, la rândul lor, îşi ţipă necazul. "Pe la 10 ani eram bolnavă rău. Doctorii n-au putut face nimic. M-a salvat părintele Valeriu care s-a rugat, în biserică, pentru mine".

"S-a rugat pentru mine. În căteva săptămâni eram pe picioare” Elena Muicaru, 30 de ani

Toţi cred că în spatele suspendării preotului se ascund interese financiare. "Vor să pună mâna pe biserică pentru că e frumoasă şi bogată. D-aia l-au suspendat", ne-a spus Ioana Barbu (50 ani).

simeon stalpnicul png

Suspendarea din funcţie a preotului Valeriu Laurenţiu a survenit, potrivit Protopopului Protoeriei Giurgiu, Adrian Bălescu, ca urmare a unei anchete declanşate de către Episcopie.

"Este anchetat cu privire la o serie de fapte bisericeşti. Mai mult nu vă pot spune. În condiţiile în care se află sub anchetă, era firesc să fie suspendat pe o perioadă de 30 de zile", ne-a declarat Protopopul.

E de 19 ani parohul bisericii

Contactat telefonic, preotul a refuzat să comenteze decizia superiorilor săi. „Canoanele bisericeşti nu mă lasă să vorbesc", ne-a spus el. Preotul Laurenţiu Valeriu este de 19 de ani parohul bisericii de la Crucea de Piatră, din Călugăreni.

„Are har Dumnezeiesc şi a înfăptuit multe minuni", spun sătenii. Supăraţi că părintele a fost suspendat şi e în anchetă, oamenii spun că episcopia Giurgiului vrea să transforme biserica în schit de maici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net