Vine marele cutremur? Ce spun Gheorghe Mărmureanu şi Mircea Radulian

Ultima actualizare:

    Gheoghe Mărmureanu şi Mircea RadulianFoto: Pro TV
Gheoghe Mărmureanu şi Mircea RadulianFoto: Pro TV

Cei mai buni specialiști în cutremure din România, Gheorghe Mărmureanu și Mircea Radulian, au vorbit despre un viitor mare cutremur în ţara noastră.

Experți în mișcările seismice ale zonei Vrancea,  Mărmureanu şi Radulian au dezvăluit că trebuie să fim atenţi când vine vorba de seismele de intensitate mare.

Mărmureanu, fost director al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a spus, într-o discuţie avută cu Cristian Leonte, că vom avea parte de viitorul mare cutremur: "Va fii", a punctat el. 

Radulian, directorul ştiinţific al INFP a completat că: “Statistic se știe că într-un secol se produc două cutremure de magnitudine mai mare de 7”.

Cristian Leonte a punctat că o astfel de discuţie e foarte importantă, pentru că doar aşa putem fi pregătiţi pentru un cutremur mare. 

“Discuția despre cutremure în România este una serioasă, deoarece trebuie să știm cu toții că vom prinde un seism important. Cu cât știm mai multe despre cum se produce, cu atât vom fi mai bine pregătiți la momentul respectiv, iar discuția de azi este cu atât mai importantă”, a declarat Cristian Leonte.

Descoperiți de când începe numărătoarea secolului până la producerea viitorului mare cutremur în România, duminică, de la ora 10:00, la "După 20 de ani".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net