VIDEO Cum îl ridica în slăvi Vadim în tinereţe pe Ceauşescu

Ultima actualizare:

    Lui Vadim nu îi e ruşine nici azi cu odele scrise pentru dictatorcaptură video
Lui Vadim nu îi e ruşine nici azi cu odele scrise pentru dictatorcaptură video

Corneliu Vadim Tudor este unul dintre poeţii care au închinat ode lui Nicolae Ceauşescu în anii comunismului.

Cu mult patos, Vadim vorbea despre dictator în termeni de laudă şi îl numea "marele iubitor de neam şi istorie", cum arată o înregistrare de la începutul anilor 80.

Iată un clip în care Vadim recită un poem scris pentru Ceauşescu.

Vadim îi ia partea şi azi fostului dictator. El îl lăuda, într-un mesaj pe Facebook, pentru reuşitele sale şi sublinia că lideri politici internaţionali l-au apreciat pe Ceauşescu.


    Nicolae CeauşescuFoto: Mediafax
Nicolae CeauşescuFoto: Mediafax

"Cei care din incultură şi răutate, mă acuză că am scris despre Ceauşescu, se fac că uită un lucru esenţial: am scris despre acel om pentru că s-a luptat din răsputeri cu ruşii, pentru că a demascat crimele staliniste şi i-a repus în drepturi pe foştii deţinuţi politici (chiar aceia care mă atacă acum). În fine, pentru că, aşa limitat cum era el, a avut ambiţia ţărănească să dureze ceva în urma lui, să spulbere ruinele, să construiască, şi uite ce bun e Metroul acum, şi uite ce frumoasă e Casa Republicii cînd soarele zilei sau reflectoarele nopţii tremură în fîntînile arteziene ale acelei singure artere de promenadă a Bucureştilor noştri turciţi.La ora la care eu îl elogiam pe acel om - începutul anilor '80 - el era plimbat prin Londra, cu caleaşca aurită, de Regina Angliei. Era curtat şi lăudat de mai mulţi preşedinţi ai Americii, de regele Spaniei, de alte capete încoronate. Rostea discursuri de la înalta tribună a Organizaţiei Naţiunilor Unite", a scris Vadim pe un site de socializare în urmă cu ceva ani.

Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit azi, 26 ianuarie, 97 de ani. Născut la Scorniceşti, în 1918, el a fost şeful de stat la Republicii Socialiste Române din 1967 până la căderea regimului, pe 22 decembrie 1989. 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net