VIDEO! Ce declara Iohannis înainte de a fi numit candidat la președinție

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannisfoto: adevarul.ro
Klaus Iohannisfoto: adevarul.ro

Potrivit exit-poll-urilor, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL), formată din PNL şi PDL, a căştigat alegerile prezidențiale.

Înainte de a fi numit în mod oficial candidat la prezidențiale, iată ce declara Klaus Iohannis (55 de ani), invitat în studioul Adevărul Live. Preşedintele PNL și candidatul Alianţei Creştin Liberale în cursa pentru Cotroceni a răspuns întrebărilor jurnaliştilor Dan Marinescu (redactor-şef al ziarului Adevărul) şi Liviu Iolu. În emisiunea Adevărul Live din data de 6 august 2014, Iohannis a vorbit despre ce fel de preşedinte vrea să fie pentru România următorilor cinci ani.

Întrebat și despre istoria familiei sale, Iohannis a făcut precizări interesante: „Strămoșii mei au venit acum 850 de ani în Transilvania. S-au așezat în zona Sibiului și de atunci tot acolo trăim. Nu am nici un strămoș care a venit din altă parte. Acuma, totuși, pentru țara noastră, 850 de ani e destul de mult... Și pot să spun că sunt de aici. Am documente scrise care atestă, cam de la 1500 cu siguranță, că familia Iohannis a existat în zona Sibiului, mai exact în Cisnădie... Părinții mei, bunicii mei, străbunicii mei, toți au fost în zona, și au trăit în zona Sibiului. Familia mea, indiferent cât mergem în urmă, a fost întotdeauna o familie de condiție medie, nici bogați, dar nici săraci lipiți pământului”.

Klaus Iohannis despre arborele său genealogic: ”Familia mea a venit în Transilvania acum 850 de ani. Pentru ţara noastră este destul de mult” 

Întrebat dacă în arborele său genealogic sunt cunoscute și alte căsătorii mixte, Iohannis a răspuns: „Din câte pot eu să urmăresc înapoi, eu sunt primul care are o căsătorie mixtă, soția mea, Carmen, fiind româncă”.

Iată câteva dintre promisiunile făcute de Iohannis:

„Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenența și rolul important pe care îl jucăm în cadrul NATO, rolul și locul nostru în Uniunea Europeană. Aceștia sunt cei trei piloni pe care stă politica externă a României și nu văd nici un motiv pentru care acești piloni ar trebui schimbați. Nu s-a ajuns aici datorită unui guvern sau datorită unui președinte. Aceste lucruri s-au realizat în consens politic, pe durata mai multor mandate. Nu văd de ce cineva, indiferent că voi fi eu sau altcineva președinte, le-ar schimba”, a spus el la Adevărul Live.

Iohannis a spus și cum vede el relația dintre România și Rusia: „Tensionată. Nu din vina noastră, ci din vina celeilalte părți. Și în acest context nu aș exprima o opinie în acest sens și nici nu cred că se așteaptă cineva. E o zonă de o sensibilitate extremă. noi trebuie să vedem că nu se poate accepta această destabilizarepromovată de Rusia. Nu putem să acceptăm că, pur și simplu, o parte a unei țări vecine a fost ocupată de altcineva. Aceste lucruri nu putem să le acceptăm așa... Aicea România trebuie să vorbească cu o singură voce”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net