Un parlamentar, judecători și avocați vizați de percheziții într-un dosar de retrocedări ilegale

Ultima actualizare:

    Deputatul Ioan Adam și soția sa sunt suspectați că au favorizat retrocedări ilegale
Deputatul Ioan Adam și soția sa sunt suspectați că au favorizat retrocedări ilegale

Procurorii DNA fac miercuri percheziţii în Brașov, Bacău, Covasna și București, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna relatează corespondentul Mediafax. Sunt vizaţi trei judecători şi doi avocaţi, unul fiind şi deputat, într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri şi terenuri agricole

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Brașov fac cercetări în această cauză pentru infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Anchetatorii fac 25 de percheziţii în judeţele Brașov, Bacău, Covasna, precum și în București, dintre care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între cele cinci instituţii publice la care au loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna.

Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri.

În acelaşi dosar sunt suspectaţi de fapte de corupţie şi doi avocaţi, unul dintre aceştia fiind deputatul PSD Ioan Adam.

Soţia lui Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, ar fi printre cei trei magistraţi suspectaţi în cauză, au mai arătat sursele citate.

Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

La finalul percheziţiilor, suspecţii vor fi duşi la audieri, la sediul DNA Braşov.

Acţiunea este sprijinită de Serviciul Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net