Uite Dusterul care te împuşcă!

Ultima actualizare:

    Potrivit specialiștilor, Duster Army costă în  jur de 150.000 de euroFoto: Dorin Constanda
Potrivit specialiștilor, Duster Army costă în jur de 150.000 de euroFoto: Dorin Constanda

Vopsită în culori de camuflaj, cu o mitralieră imensă de calibrul 12,71 mm în spate, iar în loc de roţi are şenile. Este înfricoşătoare şi când stă pe loc, darămite în acţiune. Nu este un vehicul din filme de aventuri, ci ”Dusterul Army”, poreclită ”Bestia”.

Maşina e vedeta târgului de armament Black Sea Defense and Aerospace 2016, care şi-a deschis ieri porţile la complexul Romaero din Bucureşti. Târgul e deschis până pe 20 mai. Accesul se face între orele 9.30 - 20.00 şi e gratuit, joi, 19 mai - pentru specialişti, şi vineri, 20 mai - pentru publicul larg. Viorel Sălan ne-a povestit cum a ajuns un banal Duster Pick-up o armă mortală.

”În iarna 2014-2015 am decis să creăm o maşină care să facă faţă celor mai grele condiţii meteorologice. Împreună cu doi parteneri am schimbat caroseria şi am montat şenile în loc de roţi. Caracteristicile tehnice au rămas aceleaşi”, ne-a declarat inginerul Sălan, directorul de teste al Renault Technology România. Maşina e 4x4, are 110 CP, motor Diesel şi poate urca pante de 45 de grade şi s-a descurcat pe zăpezi de un metru. Ca să ajungă de la stadiul de ”gospodină” la cel de ”bestie”, clasicul Duster Pick-up a primit în spate o mitralieră de 12,71 mm, care poate distruge ţinte aflate la sute de metri distanţă. ”Platforma pe care este pusă arma e telecomandată şi poate fi manevrată de la sol”, ne-a declarat Teodor Istrătescu, reprezentantul firmei care s-a ocupat de înarmarea Dusterului. 

De aici se  manevrează
De aici se manevrează

Turcii au adus «Dragonul de piatră»

La concurenţă cu Dusterul românesc, turcii au adus la expoziţia de la Romaero “Dragonul de piatră”. Ejder Yalçın, în limba turcă, este un vehicul 4x4 cu staţii de armament adaptabile, cu cuplu de torsiune ridicat şi autonomie ridicată, fiind o soluţie fiabilă pentru ameninţările teroriste, deoarece are un grad ridicat de protecţie balistică, inclusiv protecţie la explozia de mine, în toate condiţiile de mediu şi pe orice tip de teren. “Dragonul” a salvat multe vieţi în urma atacurilor cu dispozitive explozibile improvizate şi cu mine antipersonal. Maşina de luptă face faţă cu brio la diferenţe mari de temperatură (de la -32 grade Celsius, la 49 grade Celsius).

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net