UPDATE Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăgean, arestaţi preventiv

Ultima actualizare:

    Horea Uioreanu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar azi ar putea fi arestat preventiv (Foto: Adevărul)
Horea Uioreanu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar azi ar putea fi arestat preventiv (Foto: Adevărul)

Toată lumea are un preţ. Tariful preşedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu, era, potrivit anchetatorilor săi, 15% din sumele alocate de instituţie pentru lucrările de construcţii executate de firmele „prietene". Uioreanu a fost reţinut ieri pentru 24 de ore într-un dosar care e acuzat de luare de mită, spălare de bani şi trafic de influenţă. Procurorii au cerut azi arestarea sa preventivă.

UPDATE Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, joi seară, de magistraţii Curţii de Apel Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Cluj a emis, joi seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele şefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, şi a oamenilor de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean.

Şedinţa de judecată a magistraţilor Curţii de Apel Cluj a durat peste cinci ore.

Tiberiu Ban, unul dintre avocaţii lui Horea Uioreanu, a declarat că decizia Curţii de Apel Cluj va fi atacată în termen de 48 de ore, iar contestaţia va fi judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE Ora 15.40

Uioreanu a ajuns la Curtea de Apel

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost duşi, joi după-amiază, la Curtea de Apel Cluj, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii decid azi dacă încuviinţează arestarea lor.

Şeful judeţului Cluj, Horea Uioreanu, nu e singurul vizat în ancheta procurorilor anticorupţie. Alături de el a fost reţinut şi Ioan Bebe, membru AGA al SC Construcţii Napoca SA, acuzat de dare e mită în formă continuată. Anchetatorii au reţinut faptul că, în perioada 2013-2014, inculpatul Uioreanu Horea a pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 de lei, sub formă de mită, pentru ca instituţia judeţeană să aloce fondurile necesare pentru realizarea unui obiectiv de investiţii.

Suma reprezintă 15% din banii care urmau să fie alocaţi de Consiliul Judeţean firmei deţinută de omul de afaceri Vasile Pogăcean, informează romaniatv.net. Anchetatorii spun că omul de afaceri apucase să-i achite lui Uioreanu 174.500 de lei din suma promisă, în mai multe tranşe.

Totodată, numele lui Uioreanu e legat şi de contractul semnat în 2011 de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca cu societatea Napoca SA în vederea realizării lucrării „Pistă de decolare şi aterizare de 3.500 m şi suprafeţe de mişcare aferente". Lucrarea a fost finanţată cu 32,4 milioane de euro de Consiliul Judeţean, durata contractului fiind de trei ani. Însă, ulterior, acesta a fost prelungit prin semnarea a 24 de acte adiţionale, valoarea contractului ajungând la 42 de milioane de euro.

Din acest joc a avut de câştigat omul de afaceri Ioan Bebe şi firma sa, SC Napoca SA, care au primit sarcina de a executa lucrări pentru realizarea platformei de parcare a aeronavelor Apron 4. Anchetatorii spun că Uioreanu a beneficiat de bani de pe urma acestui contract oferit lui Iona Bebe în mod ilegal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image
actualitate.net
image
actualitate.net