Trei preoţi au oficiat o slujbă la locul tragediei din Colectiv

Ultima actualizare:
Preoţii i-au pomenit pe toţi ceui care s-au stins din viaţă în urma incendiului devastator
Preoţii i-au pomenit pe toţi ceui care s-au stins din viaţă în urma incendiului devastator

La patru zile de la incendiul din clubul Colectiv în urma căruia şi-au pierdut viaţa 32 de tineri, un sobor de preoţi a venit marţi dimineaţă la locul tragediei pentru a oficia o slujbă. Ceremonia religioasă vine în contextul în care în ultimele zile, oficialii Patriarhiei au fost acuzaţi că nu au trecut să aprindă o lumânare şi nici să se roage pentru tinerii care şi-au pierdut viaţa.

Tragedia de vineri seară (30 octombrie) din clubul Colectiv a provocat o durere imensă. Sute de persoane au venit să aprindă o lumânare în memoria victimelor, mai puţin preoţii. Abia la patru zile de la tragicul eveniment, trei preoţi i-au pomenit pe cei 32 de tineri care au murit în unram incendiului din Colectiv.  


    Preoţii i-au pomenit pe toţi ceui care s-au stins din viaţă în urma incendiului devastatorfoto: captură Antena Stars
Preoţii i-au pomenit pe toţi ceui care s-au stins din viaţă în urma incendiului devastatorfoto: captură Antena Stars

Întrebaţi de ce au aşteptat să treacă atâtea zile până să vină la locul tragediei, preoţii au explicat că au oficiat slujba în contextul în care marţi (3 noiembrie) vor avea loc 13 înmormântări. "Suntem de la Administraţia Cimitirelor şi am fost anunţaţi de ieri (luni, 2 noiembrie) că trebuie să venim aici. Nu este vorba despre o invitaţie. Nu am văzut declaraţia părintelui Constantin Stoica. Noi ne-am rugat de sâmbătă, în biserici, pentru sufletele pierdute", a declarat Augustin Motoc, unul dintre cei preoţi care a oficiat slujba de la locul tragediei.  

[[{"fid":"723353","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"colectiv 32 de morti tragedie preoti slujba","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Preoţii au susţinut o ceremonie de 15 minute","field_subtitle[und][0][value]":"foto: captură Antena Stars"},"type":"media","attributes":{"alt":"colectiv 32 de morti tragedie preoti slujba","title":"Preoţii au susţinut o ceremonie de 15 minute","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

O explicaţie halucinantă a venit partea părintelui Casian care a susţinut că biserica nu este de acord cu rock-ul satanist şi de aceea nu a fost oficiată nicio slujbă la Colectiv. Acesta a iscat controverse în platoul Antena Stars. "Dacă moare un om într-un accident rutier, nu merge niciun preot acolo. Ştiu că în acel club se strângeau vrăjitoarele", a completat părintele.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a mărturisit că preotul nu merge neinvitat să ţină slujbe oriunde. ”În primul rând acuzaţiile vin din partea unor persoane care au rupt legătură cu Biserica. În astfel de situaţii, când semeni de-ai noştri pleacă la Domnul, slujbele se fac la biserica, în timpul Sfintei Liturghii. S-au şi făcut rugăciuni specifice.

Apoi se fac la casele celor în necaz şi la troiţele celor decedaţi. Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau puteau să meargă la biserica şi să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ţine o mică slujbă. Preoţi au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos şi de situaţie emoţionantă. Nu putem sfinţi ceva ce nu există. Nu se face slujba într-un local. Rugăciunea se face într-un context, se face în biserica la Sfânta Liturghie”, a susţinut părintele Stoica.

Scrisoarea unei jurnaliste pentru Preafericitul Daniel

Jurnalista Voicu Mirela a scris o scrisoare publică pentru Preafericitul Daniel, liderul BOR, în care îi reproşează faptul că nu s-a implicat în ajutorarea familiilor victimelor incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv. Mesajul ei a devenit viral în reţele sociale. Citiţi un fragment din scrisoare mai jos:

"Dragă domnule Cearceaf Alb, mi-ar fi plăcut să te văd cu veşmântu şi curat, în fruntea cohortelor de popi cărora le ai luat şi clanţa de la uşa, în genunchi, rugându-te pentru sufletele celor plecaţi şi pentru sănătatea celor rămaşi. Mi-ar fi plăcut să te dai dracului jos din Mercedesul cu scaune încălzite şi să mângâi pe creştet mamele care-şi caută copiii. Mi-ar plăcut să tragi clopotele bisericilor ca-n noaptea Învierii să ştie lumea că e prăpăd. Mi-ar fi plăcut să-ţi trimiţi slugile în spitale, să le duci o sticlă cu ceai celor care au salvat necondiţionat vieţile oamenilor. Multe mi-ar fi plăcut. Mă gândesc că nu era prea mare păcatul să trimiţi nişte slugi d-alea care-ţi cară carja, aia care-ţi şterg inelul de praf sau vreo 2-3 ţârcovnici care spionează babele în biserică să le spună oamenilor că le pui la dispoziţie orice. N-am văzut să trimiţi vreun înalt d-ăla cu chipiu să dea o mână de ajutor cuiva. Să le spui că le îngropi morţii fără bani. Să le dai o farfurie de mâncare orfanilor, să scoţi din seiful tău aurit ceva, orice, chiar şi o icoană să le alini durerea", a notat jurnalista. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net