Ţepuit de «soţia» pe care nu a întâlnit-o niciodată

Ultima actualizare:

    Un bărbat din Câmpina a rămas fără 70.000 de lei după ce a fost înșelat pe Facebook de o escroacă
Un bărbat din Câmpina a rămas fără 70.000 de lei după ce a fost înșelat pe Facebook de o escroacă

Poveste de dragoste ”virtuală” finalizată cum nu se poate mai prost, în Prahova. Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Câmpina, a căzut victima propriei iubiri, asta după ce a fost păcălit de cea pe care a cerut-o de soţie.

Telenovela începe în luna iulie a anului trecut. Atunci, bărbatul a cunoscut-o pe Facebook pe aşa zisa Pia Avram, care i-a spus că este din Râşnov. În realitate, fata era Monica Petcu, din Buzău. Cei doi au tot vorbit pe această reţea de socializare sau la telefon. În septembrie, bărbatul a primit un telefon de la aşa zisa iubită a sa, care i-a spus că geanta i-a fost furată şi nu poate pleca acasă, aşa că trebuie să-i vireze în cont 60 de lei. Zis şi făcut. Aceştia au fost primii bani daţi. La scurt timp după ce a cerut-o în căsătorie, Vlad urma să dea o sumă mult mai mare, cerută drept ”garanţie” de rudele fetei din America. O sumă de bani mai consistentă, respectiv 10.000 de lei, a fost depusă în contul femeii, aceasta pretinzând că are nevoie de o garanţie că poate fi întreţinută din punct de vedere material de către bărbat, în urma întemeierii unei familii cu aceasta”, a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

"Era doar o relaţie de cunoştinţă, nici măcar de prietenie”, a declarat victima, Vlad Mitrache
"Era doar o relaţie de cunoştinţă, nici măcar de prietenie”, a declarat victima, Vlad Mitrache

A primit, în schimb, promisiunea că se vor întâlni a doua zi, lucru care nu s-a întâmplat. Şi uite aşa a început uşor, uşor teroarea. Bărbatul a fost contactat de mai multe persoane care i-au spus că sunt “procurori militari din cadrul Securităţii Naţionale a României“, care i-au spus că este suspect în clonarea contului fetei şi i-au tot cerut bani, altfel va fi anchetat de DIICOT şi DNA şi va fi arestat preventiv. 

“Sub pretinsa calitate de procurori militari l-au determinat, prin ameninţări, să depună sume care în total au ajuns la 70.190 de lei”, a adăugat Marian Popescu.

Cei doi nu s-au întâlnit niciodată. Tânăra le-a declarat anchetatorilor că a cheltuit toţi banii pe chirii, cazare şi hoteluri în Constanţa, Braşov sau Buzău.

“Ameninţări psihice la adresa mea şi a familiei mele. Sunt momente în care nu ai de ales. Era doar o relaţie de cunoştinţă, nici măcar de prietenie”, a declarat victima, Vlad Mitrache.

Tânăra, pe numele său Monica Petcu, în vârstă de 34 de ani, din Buzău, e acum cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune. Se pare ca femeia are antecedente penale. 

Sfaturi utile de la oamenii legii

Poliţiştii se văd nevoiţi să facă anumite recomandări. ”Oamenii trebuie să manifeste prudenţă în iniţierea unor relaţii de prietenie în mediul virtual cu persoane necunoscute în viaţa reală. De cele mai multe ori, oamenii nu conştientizează faptul că în spatele unui profil frumos, prietenos, se pot ascunde intenţii periculoase şi de multe ori păguboase”, a precizat Silvana Oprea, de la Compartimentul Prevenire, din cadrul IJP Prahova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net