UPDATE Primul caz de gripă porcină confirmat la un bărbat din Sibiu

Ultima actualizare:

    Autorităţile sanitare se aşteaptă de acum înainte şi la alte cazuri de gripă nouă cu transmitere locală
Autorităţile sanitare se aşteaptă de acum înainte şi la alte cazuri de gripă nouă cu transmitere locală

Panică în România! Există suspiciuni de gripă porcină în Sibiu. Un angajat al Aeroportului din Sibiu a murit luni după ce fusese internat cu simptome de gripă porcină.

UPDATE 16.00 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat că a fost confirmat un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 la un bărbat de 34 de ani din localitatea Mihăileni, starea acestuia fiind bună, conform Mediafax.

Suspiciunile au apărut după ce un angajat al Aeroportului din Sibiu a murit luni după ce fusese internat cu simptome de gripă porcină. Alţi doi colegi, manipulanţi de bagaje, au fost internaţi marţi seară de urgenţă la Infecţioase, scrie dcnews.ro.

"Persoana care a decedat a prezentat simptome de afecțiuni respiratorii severe. A mai fost investigat, iar evoluția lui medicală a fost nesatisfăcătoare şi pe data de 4 ianuarie a fost internat. În cazul său au fost şi alte afecţiuni care au dus la deces. Nu putem spune că angajatul de la Aeroport a murit din cauza gripei aviare. Ceilalţi doi pacienți se simt mai bine", a spus Vasile Spinean, manager Spital Sibiu, la Romania TV.

În acest moment, analizele au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru a vedea despre ce a fost vorba cu exactitate. Ziarele locale vorbesc chiar despre suspiciuni de gripă aviară, nu doar despre gripă porcină.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net