Supravieţuitorii din elicopterul militar prăbuşit au fost operaţi. Unul dintre ei va face transplant de piele

Ultima actualizare:
Elicopterul efectua un exerciţiu militar
Elicopterul efectua un exerciţiu militar

Supravieţuitorii accidentului aviatic de vineri, de la Sibiu, au fost operaţi noaptea trecută la Spitalul de Arşi din Capitală. Medicii sunt, însă, rezervaţi în ceea ce priveşte starea lor de sănătate.

UPDATE

Unul dintre cei doi supravieţuitori din elicopterul militar prăbuşit vineri în judeţul Sibiu, care are arsuri profunde şi este în stare mai gravă decât celălalt, va fi supus, luni, unui transplant de piele, potrivit reprezentanţilor Spitalului de Arşi din Capitală. "Intervenţia este necesară în zonele unde pacientul are arsuri profunde. Acum i se face şi o bronhoscopie. În legătură cu al doilea pacient, nu s-a stabilit dacă va fi operat din nou. Ambii pacienţi, care au arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, sunt în stare stabilă şi rămân sub supraveghere medicală. Prognosticul este rezervat, în special la pacientul cu arsuri profunde", a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Adrian Stănculea.

Militarul căruia i se va face, luni, transplant de piele este căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani.

Cei doi supravieţuitori din elicopterul prăbuşit vineri în judeţul Sibiu au fost operaţi sâmbătă noaptea la Spitalul de Arşi din Capitală, însă şirul intervenţiilor va continua în zilele următoare, au declarat reprezentanţii spitalului, potrivit Mediafax. Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.

În urma accidentului, opt oamnei au murit şi alţi doi au fost grav răniţi
În urma accidentului, opt oamnei au murit şi alţi doi au fost grav răniţi

Corneliu-Gabriel Titiana

Corneliu-Gabriel Titiana a stat pe masa de operţii mai bine de două ore: "Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore", a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu.

Valentin Bora

Valentin Bora a fost operat, de asemenea: "Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a adăugat dr. Niţescu.

Luni va fi făcută o nouă evaluare a pacienţilor şi vor continua operaţiile ce vizează arsurile. În acest moment, pentru ambii militari, prognosticul este rezervat.


    În urma accidentului, opt oamnei au murit şi alţi doi au fost grav răniţiFoto: Captură Adevărul.ro
În urma accidentului, opt oamnei au murit şi alţi doi au fost grav răniţiFoto: Captură Adevărul.ro

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. Opt militari din aparatul de zbor au murit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net