Socrul lui Victor Ponta şi finii lui Băsescu, "mafioţii pădurilor"

Ultima actualizare:

    Ilie Sârbu, Prinţul Paul de România, dar şi magistraţi şi politicieni au vrut să pună mâna pe 90.000 de hectare de teren, susţin anchetatorii
Ilie Sârbu, Prinţul Paul de România, dar şi magistraţi şi politicieni au vrut să pună mâna pe 90.000 de hectare de teren, susţin anchetatorii

Treptele DNA Braşov au fost urcate ieri mai târâş mai grăbiş de persoane din elita României. Socrul lui Ponta, finii lui Băsescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, avocaţi şi judecători din mai multe judeţe au venit spăşiţi să ofere amănunte despre ceea ce se pare a fi cel mai mare dosar de retrocedări ilegale de păduri din ultimii 20 de ani.

Câte hectare de fond forestier poţi să furi fără să te prindă nimeni? La această întrebare DNA Braşov oferă răspunsul: sub 90.000 de ha că de la această cifră pute! Potrivit anchetatorilor, această suprafaţă din judeţele Bacău şi Suceava, a fost cerută cu acte false de o caracatiţă mafiotă pe care reprezentanţii DNA promit să o distrugă. Deja 30.000 de ha au şi fost retrocedate, iar restul este pe rolul unor instanţe pe care gruparea se chinuia să le influenţeze.

Procurorii anticorupţie dau ca exemplu modul cum suprafeţe de teren de peste 43.000 de ha din judeţul Bacău, care au aparţinut familiei Ghica, au fost date ilegal unei persoane care de fapt nu avea acest drept. Un alt caz este cel al prinţului Paul şi prinţesei Lia, finii lui Traian Băsescu şi care, prin intermediul juristei lor, ar fi “cumpărat influenţă” pentru a obţine 30.000 de ha în zona oraşului Broşteni, din judeţul Suceava, deşi nu deţineau acte în acest sens. 

Viorel Hrebenciuc
Viorel Hrebenciuc

În acest dosar, în care au fost conexate toate faptele, procurorii au făcut ieri 25 de percheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti însoţiţi de mascaţii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei într-un scandal fără precendent privind retrocedări ilegale. Au fost călcate pragurile a cinci instituţii publice, între care sediile tribunalelor Braşov şi Covasna. A fost vizitat şi un birou de avocatură din Braşov, al deputatului PSD Ioan Adam.

Parlamentarul a fost chemat la audieri alături de colegii săi de partid Ilie Sârbu şi Viorel Hrebenciuc. Singura declaraţie a fost făcută de acesta din urmă care a dezvăluit că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de învinuit pentru că ar fi intervenit pe lângă directorul Romsilva pentru a favoriza diverşi pretinşi deţinători de drepturi litigioase.

Traian Băsescu l-a botezat pe băieţelul Prinţului Paul
Traian Băsescu l-a botezat pe băieţelul Prinţului Paul

De asemenea, mai este cercetată şi soţia lui Adam, Roxana, judecătoare la Braşov şi un avocat din Covasna. Procurorii urmau să audieze şi cele două feţe princiare. Cercetările s-au soldat deja cu arestarea la domiciliu pentru trei magistraţi, de la tribunalele Braşov şi Covasna. 

"Vom câştiga 100%"

Ilie Sârbu şi ginerele lui, Victor Ponta
Ilie Sârbu şi ginerele lui, Victor Ponta

Conform anchetatorilor, deputatul Viorel Hrebenciuc îi spunea lui Ioan Adam, despre procesul privind un teren de 43.000 de hectare, că “suntem în plin război cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom câştiga 100%!”, dar şi că “sută la sută fac ordine”.

Anchetatorii susţin că Viorel Hrebenciuc l-ar fi abordat pe directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, prin intermediul senatorului Ilie Sârbu, despre care afirma că ar fi o “persoană cu foarte mare influenţă asupra directorului RNP Romsilva”.

În 1 decembrie 2013, deputatul Ioan Adam i-ar fi trimis lui Dan Bengescu un SMS în care cerea să îi transmită lui Hrebenciuc că “funcţionari publici, cu care a discutat despre necesitatea urgentării punerii în posesie pentru cele 43.000 de hectare, l-au păcălit”, în sensul că ei fac demersuri în instanţă pentru a bloca executarea, în loc să aibă “atitudine non combat”, cum i-au promis deputatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net