Scandalul Hexi Pharma: Substanțele, diluate chiar și de 2500 de ori

Ultima actualizare:

    Dezinfectanții Hexi Pharma, vânduți spitalelor românești erau diluați chiar și de zece ori
Dezinfectanții Hexi Pharma, vânduți spitalelor românești erau diluați chiar și de zece ori

Analizele substanțelor dezinfectante folosite în spitalele din România au arătat că acestea erau diluate chiar și de 2500 de ori. Primele rezultate venite de la ICECHIM asupra produselor biocide de la Hexi Pharma au oferite informații alarmante.

La clorura de amoniu, valoarea declarată era 15%, iar cea măsurată este de 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarată era 10%, cea măsurată – 7,41%. La Glutaraldehidă, valoarea declarată era 12%, iar cea măsurată era de 1,23%, a spus doctorul Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre biocide produse de compania Hexi Pharma, relatează DIGI24.

Strâmbu a declarat că toate produsele neconforme vor fi retrase, dar și că analizele și controalele vor continua: "În 10 zile se vor retrage produsele de pe piață. Hexi Pharma are cam 20% din piață. Încă 70-80 de probe de la Hexi Pharma se analizează."

În cazul Hexio Skin, substanța cu care chirurgii se spală pe mâini înainte să intre în sala de operaţii, una dintre cele două substanţe active aproape nu există. Conform etichetei, produsul are 25% propanol. Analizele au găsit o concentraţie de doar 0,01%.

Dacian Cioloș, premierul României, dar și cel care asigură intermiatul de ministru al Sănătății declarase cu privire la anchetă: „Noi facem ancheta administrativă cu obiectivul de a elimina din uz, fără a aştepta rezultatele anchetei penale, produsele care sunt neconforme cu standardele, pentru ca spitalele să le poată înlocui."

Compania Hexi Pharma a fost amendată cu 40.000 de lei, iar în perioada următoare vor fi analizate şi substanţele celorlalţi producători de pe piață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
Iulian Tiganila FOTO Jurnal de Argeș jpg
image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net