60% din copiii din România spun că sunt bătuţi de părinţi. «Mă trezeam noaptea la cel mai mic zgomot, gata să mă apăr»

Ultima actualizare:
salvati copiii
salvati copiii

Poveşti înduioşătoare, traume din copilărie şi studii alarmante privind abuzul la adresa copiilor. Din păcate, tot mai mulţi părinţi aleg să facă educaţie cu băţul şi să aplice nenumărate pedepse odraslelor. Organizaţia “Salvaţi Copiii” vine în sprijinul copiilor şi mai ales al părinţilor, cu o nouă campanie intitulată “Copiii fără etichete”.

În cadrul campaniei a fost lansată, marţi, o platformă profesionistă de parenting pozitiv “Părinţi buni”, care are scopul de a promova strategiile pozitive de educaţie parentală.

Platforma www.parintibuni.ro, cu acces gratuit, pentru părinți, cadre didactice și specialiști, cuprinde articole despre problemele specifice educaţiei copiilor la toate vârstele, un manual de parenting pozitiv şi multe mărturii ale celor care au trecut prin astfel de abuzuri.

“Un copil simte înainte de a înţelege, iar dacă ceea ce simte el este durere, nesiguranţă, frică, respingere, atunci aceste emoţii şi trăiri negative îşi vor pune amprenta asupra personalităţii şi sufletului său pentru toată viaţa. Bătaia şi violenţa emoţională generează tocmai astfel de trăiri şi emoţii negative”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizaţiei "Salvaţi Copiii".

Campania "Copiii fără etichete" este susţinută de 141 de bloggeri din România, printre care Cristian China-Birţa (chinezu.eu), Ana Nicolescu (mamicaurbana.ro) sau Cristian Florea (cristianflorea.ro). Aceştia au publicat 151 de postări pe blogurile lor, cu poveşti şi îndemnuri emoţionante.


    salvati copiii
salvati copiii

“Am fost bătută de când mă ştiu. Mă trezeam noaptea la cel mai mic zgomot, gata să mă apăr. Dacă aş putea alege să am o putere magică, aş alege să pot uita.”

“Eram cel mai rău copil pentru că am stricat o bucată de material să fac rochiţă păpuşii, Aveam destule jucării primate de la rude dar nu aveam voie să mă joc cu ele că făceam deranj în casă. În materie de bătaie am făcut cunoştinţă şi cu palma şi cu băţul şi cu datul cu capul de masă. Nu sunt poveşti. Aş vrea să fie. Aş vrea să le pot uita.”

“Fetele de la trei erau bătute cu furtunul de la maşina de spălat, cu cureaua, cu mătura, cu lingura de lemn şi cu tot felul de obiecte casnice care ne îngrozeau pe mine şi pe soru-mea…le auzeam mereu plângând şi ţipând.  Mama lor mai era şi educatoare… Mă întreb şi acum ce corecţii le aplica oare acelor copii dacă pe ele, fetele ei, le «educa» în acest fel…”

Campaniei "Copiii fără etichete" i s-a alăturat şi scriitorul Mircea Cărtărescu.

La finalul lunii martie, organizaţia "Salvaţi Copiii" a făcut public primul studiu din România ultimilor zece ani privind abuzul la adresa copiilor.

Cifrele sunt copleşitoare: 38% dintre părinţi recunosc faptul că îşi bat copii, iar 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor, în timp ce 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului.

18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn, iar 86% dintre copii sunt certaţi de către cadrele didactice atunci când greşesc.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net