Ruşii ne-au gonit ploaia de Paşte?

Ultima actualizare:

    Click! îţi spune cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai
Click! îţi spune cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai

Vecinii de la est au cheltuit 1,3 milioane de dolari ca să gonească norii în acest weekend de sărbătoare. Aşadar, prognozele s-au schimbat şi pentru jumătate din teritoriul românesc.

De Florii ne-a plouat în toată ţara şi meteorologii ne anunţaseră că nici de Paşte nu ne vom bucura de o vacanţă însorită. Ei bine, iată că prognozele s-au schimbat brusc.Ploile ne vor încerca nervii astăzi, dar pentru prima zi de Paşte, care coincide în acest an cu 1 Mai, au “dispărut” în aproape jumătate de ţară. Doar în vest se vor mai înregistra ceva averse. Explicaţia? Vecinii ruşi s-au crezut Dumnezeu pentru o zi şi, cu tehnologie şi mulţi bani, au gonit norii din această parte de continent. Nota de plată: 86 de milioane de ruble, adică 1,3 milioane dolari, pentru o zi de 1 Mai însorită. Liderii de la Kremlin nu-şi permit ca vremea proastă să le strice planurile şi s-au folosit de o tehnologie sovietică, veche de zeci de ani. După cum scrie site-ul Gawker, avioanele militare ruseşti au stropit toţi norii care se apropiau de capitala ţării cu dioxid de carbon granulat, azot lichid şi un ciment special cu mult înainte ca aceştia să ajungă deasupra Moscovei.Ca urmare, la noi, sâmbătă, temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, exceptând partea de nord şi nord-est a teritoriului, unde vremea va fi răcoroasă. Pe parcursul zilei, înnorările se vor accentua temporar şi va ploua local în Maramureş şi Transilvania, dar şi în zona de munte şi cea deluroasă din sud şi pe arii restrânse în rest.

Iată cum va fi vremea azi, mâine şi luni, în principalele oraşe ale României!

În noaptea de Înviere, cerul va fi parţial noros, iar în primele ore izolat va mai ploua slab la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.Duminică, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali unde îndeosebi după orele prânzului se vor semnala, local, ploi de scurtă durată. Începând cu orele serii, nebulozitatea se va accentua, însă doar în masivele sud-vestice va ploua, iar pe spaţii mici se vor putea cumula cantităţi de apă mai însemnate.

DN1 a fost blocat,  între Breaza şi Nistorești
DN1 a fost blocat, între Breaza şi Nistorești

Au făcut 60 de kilometri în peste 3 ore!


    DN1 a fost blocat,  între Breaza şi NistoreștiFoto: Brigada Rutieră, Rareș Stelea
DN1 a fost blocat, între Breaza şi NistoreștiFoto: Brigada Rutieră, Rareș Stelea

De Paște, mai toate drumurile duc la munte și la mare. Și anul acesta se întâmplă la fel. Românii plimbăreți și-au blestemat zilele. DN1 a fost luat cu asalt, ieri, astfel că pe o porțiune de aproximativ 20 km, de la intrarea în Breaza și până la Nistorești totul a fost blocat. Chinul celor care au plecat în vacanță nu s-a oprit aici. Și din Comarnic până la Predeal s-a circulat bară la bară între stațiuni, astfel că un drum București-Sighișoara a fost parcurs în 6 ore, în loc de 4 ore, cât e normal, iar șoferii nu au putut încălca regulile de circulație. În minivacanța de Paște, drumurile sunt pline de polițiști. 


    Foto: Brigada Rutieră, Rareș Stelea
Foto: Brigada Rutieră, Rareș Stelea

De azi și până pe 2 mai, aproape 29.000 de oameni ai legii sunt în stradă. În plus, cei de la Rutieră supraveghează vitezomanii cu peste 400 de radare. Acțiunea acestora a început încă de ieri în Capitală, acolo unde șoferii care au depășit coloana la semafor, au circulat prin fața refugiului de tramvai sau au fost prinși că au mers pe contrasens au fost trași imediat pe dreapta. ”În cadrul acțiunii au fost date 60 de amenzi, în valoare de 25.100 de lei și au fost reținute patru permise de conducere”, ne-a declarat Ovidiu Muntean, de la Brigada Rutieră. Autostrada Soarelui și DN1 sunt principalele drumuri vizate de oamenii legii.

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net