Medicul Radu Zamfir, după tragedia aviatică din munţi: «Nu iau calmante»

Ultima actualizare:
Radu Zamfir
Radu Zamfir

La nici două săptămâni de la accidentul aviatic din munţii Apuseni, medicul Radu Zamfir s-a întors azi-dimineaţă de la Sibiu, unde a fost la o prelevare de organe. Chirurgul spune că cea mai bună metodă de a trece peste aceste momente grele este munca în spital.

Medicul Zamfir, alături de alţi trei chirurgi şi o asistentă, au plecat joi seară, la ora 21.00 spre Sibiu, cu o ambulanţă pentru a preleva organele de la un pacient în moarte cerebrală.

La ora 24.00, se pregăteau deja de operaţie. Şase ore a durat prelevarea, care a decurs normal.

În această dimineaţă, la ora 10.30, echipa de medici s-a întors cu ficatul prelevat la Institutul Fundeni din Bucureşti. Aici, treaba lor s-a încheiat, în sala de operaţii intrând o altă echipă de chirurgi pentru a face transplantul.

Dr. Radu Zamfir ne-a declarat că munca în spital este cea mai bună terapie pentru a trece peste tragedia petrecută în 20 ianuarie, în munţii Apuseni, când pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa. „Mi-am reluat activitatea într-o manieră alertă. Ieri, am avut o operaţie programată, apoi am fost anunţat că avem o prelevare de organe. Am plecat cu ambulanţa spre Sibiu. S-a pus problema de a pleca cu avionul, însă, în final coordonatorul de transplant a decis să plecăm cu ambulanţa. Nu pot să spun că n-am chiar nici o problemă în a zbura cu avionul, după ce s-a întâmplat. Ar fi puţin exagerat", a mărturisit dr. Zamfir.

Dr. Zamfir a făcut, în noaptea de joi spre vineri, prima prelevare de organe, de la accidentul aviatic din 20 ianuarie


    Radu Zamfir
Radu Zamfir

Medicul a mai spus că proba revenirii lui, după accident, este tocmai faptul că şi-a reluat activitatea profesională. „Nu iau nici un fel de pastile sau de calmante", a mai declarat dr. Zamfir.

Specialistul a mai spus că vorbeşte zilnic cu ceilalţi trei medici care au supravieţuit accidentului aviatic, respectiv dr. Valentin Calu, dr. Cătălin Pivniceru şi dr. Sorin Ianceu. „Vorbim zilnic. S-au bucurat când au auzit că am fost la o prelevare de organe şi au spus că, atunci când vor putea, vor relua şi ei activitatea de prelevare", a încheiat dr. Zamfir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net