Plătește o amendă în 550 kg de monede

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sancţionată pentru că a împărţit comercianţilor dintr-o piaţă etichete bilingve, în română şi maghiară, o femeie din Târgu-Mureş a hotărât să plătească amenda cu monede de 1 ban, 5 şi 10 bani. A făcut chetă şi a strâns sute de kilograme de bănuţi.

Lakó Péterfi Tünde, o femeie de etnie maghiară din Târgu-Mureş, a declanşat un adevărat fenomen pe reţelele de socializare după ce a iniţiat un protest inedit împotriva autorităţilor locale. Tünde a fost amendată cu 1.500 de lei pentru împărţirea de fluturaşi publicitari fără aviz, deşi, spunea ea, n-a făcut decât să le ofere etichete bilingve - în limba română şi maghiară - comercianţilor din piaţa 7 Noiembrie.

Lakó Péterfi Tünde

simeon stalpnicul png

Lako susţine că are acum casa plină de monede

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Femeia a fost amendată pentru că a distribuit în piaţă etichete bilingve

simeon stalpnicul png

"Chiar dacă ştim cum arată un morcov sau un castravete, am zis că e o dovadă de normalitate într-un oraş multicultural cum este Târgu-Mureş să existe etichete în ambele limbi: română şi maghiară", mărturiseşte Tünde. Femeia nu a apucat să împartă prea multe etichete, că a şi fost luată în primire de Poliţia Locală, care a amendat-o cu 1.500 de lei. Motivul sancţiunii? Distribuirea de fluturaşi publicitari şi pliante fără aviz ADP. Revoltată, femeia a hotărât să plătească amenda cu monede de 1 ban, 5 şi 10 bani. La iniţiativa ei s-au solidarizat sute de etnici maghiari din zona Ardealului, dar şi mulţi români. Aceştia au organizat chete în mai multe oraşe şi au strâns câteva sute de kilograme de monede, pe care i le-au trimis femeii. "Nu mai am loc unde să calc în casă. Am cam 550-560 kg de monede", a mărturisit Lakó Péterfi Tünde. După ce va plăti amenda, femeia spune că va da în judecată Poliţia Locală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net