PRO TV renunță la o emisiune veche de 15 ani. Reacția realizatorului

Ultima actualizare:
Dan C. Mihăilescu este din 2000 ”Omul care aduce cartea”
Dan C. Mihăilescu este din 2000 ”Omul care aduce cartea”

A ajuns cuțitul la osul financiar al televiziunii înființate în urmă de 20 de ani de Adrian Sâtbu, Conducerea PRO TV a decis să renunțe la o emisiune care există în grila de programe de 15 ani. „Omul care aduce cartea”, realizată de criticul literar Dan C. Mihăilescu (61 de ani), va putea fi urmărită ultima oară la PRO TV în ultima zi a anului.

Criticul literar Dan C. Mihăilescu a declarat pe blogul personal că nu vrea să critice decizia postului de televiziune. „Mi se pare justificată decizia conducerii PRO TV de a curma existenţa unei emisiuni care nu aduce niciun beneficiu financiar postului, indiferent de prestigiul simbolic aferent. Este o lege aspră, infinit discutabilă, dar, prin aceasta, nu mai puţin acceptabilă”, a scris realizatorul emisiunii „Omul care aduce cartea”.


    Dan C. Mihăilescu este din 2000 ”Omul care aduce cartea”foto: arhivă Adevărul
Dan C. Mihăilescu este din 2000 ”Omul care aduce cartea”foto: arhivă Adevărul

Dan C. Mihăilescu a rememorat începuturile unei emisiuni care, după propriile declarații, a rămas în grila postului și în atenția publicului mult mai mulți ani decât s-ar fi așteptat oricine. Criticul literar a prezentat, timp de 15 ani, aproximativ 3.500 de titluri la PRO TV.

„După cum am spus în nenumărate interviuri de-a lungul acestor ani, nimeni nu a reuşit vreodată să-mi explice convingător de ce o televiziune înfloritoare, mizând exclusiv pe înnoire, gândire pozitivă, cultul succesului, insurgenţă tinerească, libertate de gândire, nonconformism şi, apoi, în aşa măsură făcătoare de istorie, precum PRO TV - a simţit la un moment dat nevoia unei bizarerii handicapat-reacţionare ca mine. «Cine, dracu, a mai văzut aşa ceva pe micul ecran ?!?» - au exclamat feroce şi – cel puţin teoretic - fără drept de apel adversarii mei în faţa propunerii şugubeţe a lui Adrian Sîrbu. «Păi, tocmai aia e: nimeni!», a căzut năpraznic verdictul acestuia”, a scris criticul literar.

Emisiunea a debutat în 2000 ca Top de cinci cărţi în finalul emisiunii lui Nicolae Manolescu „Profesiunea mea, cultura”. Ulterior, „Omul care aduce cartea” a fost programat 8 dimineața, apoi la ora 9 – înainte de Tânăr şi neliniştit, iar în cele din urmă de la 10 şi ceva, după știrile de dimineață.

„Am filmat inclusiv emisiunile din 30 şi 31 decembrie 2015 şi mă amuz cu tandreţe la gândul că ultima înregistrare are ca subiect o enciclopedie universală a vinului, ca semn de împărtăşire întru bucurie şi nădejde”, și-a anunțat, în final, Dan C. Mihăilescu.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net