Fostului Principe Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal, alături de Regele Mihai

Ultima actualizare:

    Prințului Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal alături de sicriul bunicului săuFoto: arhivă personală
Prințului Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal alături de sicriul bunicului săuFoto: arhivă personală

Pe 16 decembrie, zeci de mii de oameni și-au luat rămas bun de la ultimul suveran al României. Case regale din întreaga lume și zeci de mii de români, deopotrivă, l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum. Deși a fost pe lista invitaților la ceremonie, Prințului Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal, alături de sicriul bunicului său.

Sâmbătă, 16 decembrie, în jurul orei 14.35, sicriul cu trupul neînsuflețit al Maiestății Sale a fost dus de militarii Brigăzii 30 Gardă în Gara Băneasa, unde a fost îmbarcat în Trenul Regal, care i-au transportat și pe membrii familiei regale la Curtea de Argeș.

Surse apropiate fostului Principe Nicolae, însă, au declarat că acesta nu a avut voie să se urce alături de ceilalți membri ai Casei Regale de România: „Voi merge pe lângă tren”, le-ar fi spus Nicolae apropiaților, conform Știrea Zilei.

Conflictul dintre Prințul Nicolae și restul membrilor familiei regale a început imediat după ce i-a fost retras titlul de principe, în 2015, fiind exclus din linia de succesiune. Când Regele Mihai se afla pe patul de suferință, bolnav, cu puțin timp înainte să moară, Prințului Nicolae nu i s-a permis să meargă să-și vadă bunicul și a fost acuzat că a încercat să pătrundă cu forța în reședința Maiestății Sale din Elveția. Atunci când a murit Regele Mihai, Nicolae a declarat că indiferent dacă ar fi fost sau nu invitat la înmormântare, ar fi participat oricum, fie că ar fi stat alături de zecile de mii de români care l-au condus pe ultimul drum pe rege.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net