Președintele ANPC, demis de Victor Ponta după incendiul din Colectiv

Ultima actualizare:

    Marius Dunca, președintele ANPC, a fost demis de premierfoto: Arhiva Personală
Marius Dunca, președintele ANPC, a fost demis de premierfoto: Arhiva Personală

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Marius Dunca, a fost demis, marți seară (3 noiembrie), de către premierul Victor Ponta. Acesta nu se aștepta la gestul premierului și susține că a aflat vestea de la televizor.

„Nu știu mai multe detalii. Am aflat de la televizor”, a declarat Marius Dunca, într-un interviu telephonic acordat postului de televiziune Digi 24. Mai mult, acesta susține că, în ciuda existenței unei sesizări cu privire la anumite nereguli regăsite în clubul Colectiv, el nu a putut face nimic.

„Nu am verificat nimic pentru că nu am putut face un control. A fost o sesizare venită din partea unei doamne, care a sesizat o neconcordanță între prețuri. S-a deplasat o echipă de la Comisariatul principal București la fața locului, dar acolo nu am găsit nici un reprezentat legal”, a motivat Dunca, potrivit realitatea.net.

El, împreună cu echipa lui, ar fi lăsat o invitație unei persoane de la fața locului, în lipsa reprezentantului legal. „Am găsit o persoană și am lăsat o invitație, nefiind nici un reprezentant legal, neexistând registrul unic de control. Pentru că noi nu putem efectua un control dacă nu ne înscriem în registrul unic de control, unde trecem data, ora și locul”, a mai explicat fostul președinte al ANPC.

Mai mult, acesta a declarat că un control urma să fie realizat chiar în ziua în care s-a produs tragedia: „Vineri (30 octombrie, n.r.), în ziua în care s-a produs incendiul, reprezentantul legal al operatorului economic trebuia să vină la ANPC și nu a venit, nu s-a prezentat cu aceste documente”. Mai mult, el susține că echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorului nu poate verifica decât legalitatea de funcționare: „Noi cerem certificate constatator prin care ne spune codul CAEN și în ce domeniu are autorizație de funcționare”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net