Andreea Marin Bănică strânge semnături pentru vaccinarea copiilor împotriva pneumoniei

Ultima actualizare:

    Andreea Marin Bănică a strâns astăzi semnături pentru vaccinarea pneumococică a copiilor
Andreea Marin Bănică a strâns astăzi semnături pentru vaccinarea pneumococică a copiilor

Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Pneumoniei, Andreea Marin Bănică a stat de vorbă cu trecătorii de la metrou pentru a-i informa despre pericolul bolilor pneumococice, şi i-a îndemnat pe părinţi să semneze petiţia pentru introducerea vaccinului pneumococic în programul naţional de imunizare.

Semnăturile adunate se adaugă celor aproximativ 5.000 de părinţi care au semnat deja online petiţia „Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!“,  lansată în urmă cu câteva săptămâni. 

petitie
petitie

„În prezent doar 2% dintre părinţii din România îşi permit să cumpere acest vaccin pentru micuţii lor, de aceea sperăm că autorităţile vor lua deciziile necesare pentru ca cei 200.000 de copii care vin pe lume în fiecare an în ţara noastră să fie protejaţi. Nu trebuie să uităm că în Uniunea Europeană 23 de state au introdus deja acest vaccin în calendarul de imunizări gratuite, iar copiii din România merită aceleaşi drepturi“, a declarat Andreea Marin Bănică, ambasadorul campaniei Coaliţa pentru o Nouă Prevenţie 2013 şi preşedintele Fundaţiei Preţuieşte Viaţa.

În momentul de faţă, bolile pneumococice reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel global la copiii cu vârste sub 5 ani, dintre bolile prevenibile prin vaccinare.

În România, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, rata mortalităţii infantile la nivelul anului 2010 la 1000 născuţi vii, a fost de 9,79, mult deasupra mediei Europene (4,18 decese la 1000 născuţi vii), fiind a doua ţară în clasamentul mortalităţii infantile,  după Republica Moldova.

Andreea Marin Bănică, ambasadorul Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie 2013, luptă alături de 7 organizaţii ale societăţii civile şi asociaţii profesionale de medici, pentru introducerea vaccinului penumococic în grila de vaccinări gratuite oferite de stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net