Au petrecut Crăciunul pe stil vechi blocaţi în viscol. Moldova, sub nămeţi - FOTO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Iarna s-a întors în forţă. Din Siberia a coborât un ger cumplit şi un vânt nemilos. Cei mai afectaţi au fost, şi de data aceasta, locuitorii din Moldova, unde a viscolit cu furie.

A nins ca în poveşti luni, în Moldova, până ce vântul a început să sufle cu viteze de până la 75 de km/h şi a viscolit zăpada depusă pe drumuri. Mii de oameni au rămas izolaţi, iar zeci de sate au rămas fără curent electric.

Cu toate că meteorologii avertizaseră că se schimbă radical vremea, luni, patru autocare din Republica Moldova au intrat în ţara noastră, pe la Albiţa, cu 134 de persoane la bord. Veniseră cu gândul la o petrecere de neuitat de Crăciun, după rit vechi, dar au rămas troieniţi la 9 km de Huşi, în localitatea Valea Grecului. Au petrecut ore cumplite, în autocare, zgribuliţi de frig, flămânzi şi speriaţi. În cele din urmă, marţi dimineaţă, au intervenit militarii şi pompierii de la ISU, care i-au preluat pe moldoveni cu autocamioanele Armatei şi i-au condus la Primăria Huşi.

Un tânăr de 25 de ani din localitatea Dagâţa, judeţul Iaşi, este dat dispărut de luni noapte, după ce, împreună cu alte două persoane, a mers să ajute un şofer rămas înzăpezit în localitate. Bărbatul, împreună cu doi consăteni, a mers luni noapte să scoată din zăpadă un şofer care a rămas blocat pe câmp, el a dispărut pe drumul de întoarcere. Dispariţia a fost anunţată luni seară, în jurul orei 22.30, când tânărul nu a mai fost găsit, după ce a rămas în urmă, pe drum. Tânărul a fost căutat toată noaptea, iar până marţi nu fusese găsit.

simeon stalpnicul png

Ger cumplit: minus 25 de grade Celsius în noaptea de marţi spre miercuri, în weekend va ninge

Flash iarna

* IAŞI. Un microbuz plin cu pasageri a rămas blocat în troiene de un metru înălţime. Zeci de oameni au mers pe jos prin nămeţi după ce maşinile lor au rămas împotmolite. Printre călătorii care au ramas în maşina s-a aflat si un copil de 1 an.

* Pe toate drumurile din Moldova se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă. Ieri, în judeţul Iaşi, erau blocate 15 drumuri judeţene. Nu plecaţi la drum fără să vă informaţi la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pe Internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

* NEAMŢ. Trei ambulanţe nu au ajuns la bolnavii care aveau nevoie de ajutor.

simeon stalpnicul png

* SIBIU. Minus 23,6 grade s-a înregistrat marţi în oraşul Dumbrăveni, judeţul Sibiu, cu trei grade mai frig decât în Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine. Au fost minus 21 de grade la Târgu Lăpuş, minus 18 grade la Târgu Mureş şi minus 16 grade la Joseni şi Jimbolia.

* SIBIU. Pericol de avalanşe în zona de nord a Munţilor Făgăraş. Salvamontiştii au cerut turiştilor să nu urce muntele în această zonă şi să nu practice sporturi de iarnă.

* CONSTANŢA. Din cauza vântului, Portul Constanţa Sud şi Canalul Dunăre-Marea Neagră sunt închise.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net