Petre Roman: "Am aflat după Revoluţie că pe tata nu-l chema Valter Roman"

Ultima actualizare:

    Petre Roman a aflat  de la C.V. Tudor secrete  ale familiei sale
Petre Roman a aflat de la C.V. Tudor secrete ale familiei sale

Fostul premier al României, Petre Roman, spune că a aflat adevăratul nume al tatălui său, Ernst Neuländer, abia după Revoluţie. Cel care i-ar fi destăinuit informaţia că „Valter Roman“ este un nume inventat ar fi fost chiar Corneliu Vadim Tudor.

„A ieşit ticălosul ăsta de Vadim Tudor şi mi-a spus: «Domnule, pe tine nu te cheamă Roman, ci Neuländer». «Eşti nebun?»“ Aşa ar fi descoperit Petre Roman unul dintre cele mai comentate fragmente din istoria sa personală. „Am aflat după Revoluţie că pe tata nu-l chema Valter Roman“, explică fostul premier. 

Părinţii i-ar fi spus micului Petre că numele tatălui este, de fapt, un omagiu adus de către bunici eroului Valter Mărăcineanu.

Relaţiile de prietenie dintre Valter Roman şi nomenclatura comunistă mai ascund un frumos amănunt: naş de botez al viitorului premier a fost Petru Groza. Se spune că Groza ar fi acceptat să-i dea binecuvântarea sa numai dacă Petre va fi botezat creştin-ortodox. „Nu ştiu de ce a vrut să fiu «Petre», şi nu «Petru». El stătea pe Aleea Alexandru, numărul 1, iar noi stăteam la numărul 9. Ţin minte că eram mic şi mergeam în vizită la el“, povesteşte Petre Roman.În România, Valter Roman a fost cel mai tânăr general, la doar 35 de ani. Din anii ’50, a ocupat funcţii secundare, dar importante în aparatul de stat. Ampla biografie lui Valter Roman a fost publicată vineri, în „Weekend Adevărul“, într-un nou episod din serialul „Apostolii lui Stalin“.

Valter Roman a murit  în 1983 la 70 de ani
Valter Roman a murit în 1983 la 70 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net