Patriarhul Daniel a pus ochii pe moaştele lui Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Cozile imense de la mormântul lui Arsenie Boca se vor muta la Bucureşti. Patriarhul Daniel are de gând să aducă moaştele Sfântului la Catedrala Neamului. Asta s-ar putea întâmpla la anul, când sunt preconizate primele slujbe în imensa biserică.

Catedrala Neamului
Catedrala Neamului

Un lăcaş pentru izbăvirea neamului. Aşa este numită de clerici Catedrala Mântuirii Neamului, cea mai mare biserică din câte au existat vreodată în ţara noastră. Şi cum un astfel de aşezământ are nevoie nu doar de poleială din aur ca să fie plin tot timpul, mai marii de la Patriarhie s-au gândit în fel şi chip cum să-i atragă pe credincioşi. Şi au găsit soluţia. Surse bisericeşti au dezvăluit pentru Click! faptul că iau în calcul varianta să-l dezgroape pe Arsenie Boca şi să-i aducă moaştele în Capitală, lângă Palatul Parlamentului. An de an, pe 28 noiembrie, atunci când se comemorează moartea „Sfântului Ardealului”, Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, este luată cu asalt.


    Catedrala Neamului
Catedrala Neamului

Anul trecut, când s-au împlinit 26 de ani, peste 30.000 de oameni au venit să se roage la mormântul lui Arsenie Boca, despre care lumea întreagă a aflat că face minuni. Chiar şi în zile obişnuite, credincioşi de peste tot dau buluc să îngenuncheze la moaşte, iar când sunt sărbători religioase numărul lor depăşeşte 100.000. Pelerinii lasă la Prislop sume impresionante, calculate neoficial la multe milioane de euro, pentru că în zonă se fac bani din turism, din vânzarea obiectelor religioase, din pomelnice.

simeon stalpnicul png

Click! spune

Catedrala Mântuirii Neamului va fi înaltă de 120 de metri, cât un bloc cu 30 de etaje, va avea 12 lifturi, restaurante, librării şi parcare subterană. Lucrările vor costa în final 400 de milioane de euro. Impresionanta construcţie ar trebui să fie gata în 2017. 5.000 de credincioşi vor putea participa  la slujbă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net