Părintele Calistrat, izvor nesecat de homofobie: «Sunt cuști suficiente libere!»

Ultima actualizare:

    Părintele Calistratfoto: captură video
Părintele Calistratfoto: captură video

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a ajuns faimos pe Internet. Predicile sale din biserică sunt filmate și publicate pe rețelele sociale, unde enoriașii le pot vizualiza și distribui pe paginile personale.

Preotul le-a vorbit credincioșilor despre homosexualitate, dar și despre statutul femeii în societate și despre politică. Acesta și-a început predica făcând referire la legalizarea parteneriatelor civile între persoane de același sex în Grecia, inițiativă adoptată la 23 decembrie 2015.

„Întotdeauna am fost noi, românii, întotdeauna atacați și atinși, că, vezi Doamne, n-avem credința Bizanțului, că n-avem trăirea Bizanțului (...). Iată că Grecia, prima țară ortodoxă, a declarat că este de acord cu căsătoria homosexualilor în societate, țară creștină, cu arhierei în parlament, cu Sfântul Munte Athos la baza lor (...). Iată că taman ei sunt primii care vor familia bi-bărbătească, adică din doi bărbați”, a povestit Părintele Calistrat.

Femeile trebuie să fie soții și să facă copii

Acesta le-a explicat enoriașilor că statutul femeii în societate este acela de a fi soții, a-și îngriji bărbații și a face copii. „Nu tot demult, în iarna asta, chiar ai noștri parlamentari, așa ticăloși și mărunți cum sunt ei și neputincioși au respins acest proiect și că n-au fost de acord, au spus «Nu. Familia socială este din bărbat și femeie!», avem acest mare politruc cunoscut care se ocupă de problema asta și tot el bagă acest proiect. Să fim întotdeauna, dacă ni se cere un recensământ, dacă ni se cere un vot, dacă ni se cere o părere, dacă ni se cere un interviu sau ceva, nu, domn’le, dorim ca copiii noștri să trăiască cum am trăit noi: să aibă casă, să aibă masă, să aibă servici, să aibă o soție să-l spele să-l îngrijească, să-i nască copiii și să fie oameni demni în societate”, a declarat el.

Susține că homosexualii sunt anormali și ar trebui închiși în cuști

Preotul este de părere că persoanele homosexuale ar trebui să fie ținute în cuști, la Grădina Zoologică. „Cine vrea anormalitatea, la Grădina Zoologică sunt cuști suficiente libere, să se ducă acolo să și-o caute! În societatea normală trebuie să trăim normal. În societatea anormală, să trăiască fiecare cum îi place. Deci nu suntem obligați noi cei mulțil, asta s-o țineți minte, nu suntem obligați noi cei mulți să ne supunem unei minorități bolnave psihic, unor scelerați mental care au uitat că Sodoma și Gomora au ars cu foc și cu pucioasă. Trebuie să fiți apărătorii propriei credințe!”, a spus el.

Părintele Calistrat a declarat că generațiile dinaintea noastră ne vor „scuipa în ziua judecății”, dacă vom permite legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. „Lucrurile au deviat și au scăpat de sub control și lumea alunecă, așa, ca într-un tăvăluc și se lasă atrasă «Ei, toată lumea-i de acord, de ce să nu fiu și eu, da’ ce să mă pun eu de-a curmezișul?». E de datoria noastră creștină să stăm treji, cum spune Apostolul Pavel, să ne încingem bine, să ne luăm armele adevărului, credința și scriptura, și să ne apărăm ce-i al nostru. Vă închipuiți că întoarcem 20 de generații în mormânt cu fața în jos sau ăia ne vor scuipa în ziua judecății, când ei și-au vărsat sângele în 500 de ani de lupte numa’ cu turcii, ca noi să fim creștini și să avem biserică, să avem libertate, să avem credință, să avem morală, și-acum venim noi și ne trezim deodată o țară de homosexuali? Deci nu-i posibil așa ceva”, a explicat el.

Face politică cu enoriașii

În cele din urmă, preotul și-a învățat enoriașii cum să procedeze în perioada electorală, când trebuie să decidă ce candidat politic va primi votul lor. „Când vă duceți la vot, chiar cercetați: «Domn’le, îmi dai în scris că ești om serios acuma și îmi semnezi și-mi pui ștampilă și eu te votez. Dacă ești sănătos la cap, bărbat al unei singure femei și ai gânduri bune și n-ai de distrus țara, bine, te votez, dacă nu, du-te sănătos!». Mai bine nu-l votez, îl anulez și cu asta basta!”, a conchis Părintele Calistrat.

Imaginile cu predica ținută de acesta au fost publicate la începutul acestui an, în luna ianuarie, însă au devenit din nou distribuite masiv pe rețelele sociale, în contextul scandalului celor 3.000.000 de semnături pe care Coaliția pentru familie le-a strâns pentru a constrânge dreptul la căsătorie în cazul persoanelor homosexuale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net