Pancartă-șoc la protestul de aseară. Ce a avut de transmis un cetățean

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nici aseară n-au stat acasă! Înfuriați de gestul guvernaților de a adopta grațierea și dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, peste 12.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei. Unul dintre cei ieșiți în stradă le-a transmis celor de la Putere un mesaj fără perdea.

”Dormeam!!! ****-vă-n gură, dar m-am trezit”, scria cu litere de-o șchioapă pe o pancartă, purtată de un bucureștean. Și nu este singura reacție dură la adresa Executivului. ”Hoții”, ”Jos labele de pe Codul Penal”, ”În democrație hoții stau la pușcărie. Toți!”, dar și ”Jos Guvernul”. Aseară nu erau anunțate manifestații, ci în seara aceasta.

simeon stalpnicul png

Însă oamenii nu au mai așteptat și s-au răsculat imediat ce au aflat că Executivul a modificat Codul penal în câteva ore.

În jur de 40.000 de de români au ieșit pe străzile din Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Craiova și București. Furia i-a împins pe unii manifestanți din Capitală să tragă de gardul de la Guvern și au încercat să forțeze intrarea în curtea instituției.

Jandarmii au intervenit și au folosit gaze lacrimogene la intrarea de pe strada Paris.

Reacțiile oficialilor

Nici reacțiile oficialilor care conduc instituții importante n-au întârziat să apară.

”Ordonanța de Urgență privind codurile penale este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti. Trebuie atacată la CCR”, a spus răspicat procurorul general Augustin Lazăr.

De asemenea, șefa DNA,  Laura Codruța Kovesi, a declarat că noul proiect de ordonanță de urgență e modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală este mai rău decât primul.

Washington Post relatează că guvernul român a dezincriminat parțial abuzul în serviciu și a dat „o lovitură eforturilor din ultimii ani de a pune capăt corupției”.

Un nou protest împotriva ordonanței grațierii și ordonanței de modificare a Codului penal este anunțat pe Facebook pentru astăzi, la ora 9.00, în fața Guvernului, în Piața Victoriei.

Cine beneficiază de dezincriminarea abuzului

Liviu Dregnea este primul beneficiar al modificării, întrucât este urmărit penal pentru abuz îm serviciu cu un prejudiciu care se ridică la 100.000 de lei.

Acesta este acuzat că a trecut pe ștatele de plată ale Protecției Copilului Teleorman, acolo unde fosta sa soția, Bombonica era șefă, pe două activiste PSD, care nu erau angajetele insituției.

Dan Șova va mai scăpa de acuzația de abuz în serviciu cu un prejudiciu de 124.000 de lei, dar și Piedone care a prejudiciat statul cu 86.000 de lei.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net