Operatorii din turism: ”E bine că e stare de urgență în Turcia”

Ultima actualizare:

    Odată ajunși în resorturile turcești, oamenii se relaxează și uită de problemele cu care se confruntă țara în care se află
Odată ajunși în resorturile turcești, oamenii se relaxează și uită de problemele cu care se confruntă țara în care se află

Decretarea stării de urgență nu afectează turismul în Turcia. Acesta este anunțul făcut ieri seară de către operatorii din turism, care anunță că românii nu au motive să-și anuleze vacanțele în stațiunile din țara Semilunei.

Turcia se află în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba despre vacanța de vară. Știu că în destinațiile precum Antalya și Bodrum se pot răsfăța la resorturile de cinci stele ca în nici o altă parte din Europa.

Așa se face că și vara aceasta au fost cumpărate multe sejururi. Membrii Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), care sunt turoperatori de chartere spre Turcia, îi liniștesc pe oameni, pe fondul decretării stării de urgență.

”Pentru turiști e bine, deși stare de urgență sună alarmist. Ei vor fi și mai bine protejați, pentru că starea de urgență înseamnă mai multă vigilență din partea Armatei și a Poliției. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat același lucru - călătoriile merg normal. Se recomandă în continuare evitarea zonelor de conflict, dar Antalya și Bodrum nu sunt în zone de conflict”, a declarat Alin Burcea, președintele ANAT.

Reprezentanții Ambasadei Turce la București au anunțat și ei că românii nu au motive ca să-și anuleze rezervările, iar dacă o vor face riscă să nu-și primescă banii înapoi.

”Situația de acum din Turcia nu poate fi considerată forță majoră, în consecință, pentru retrageri, agenția trebuie să aplice clauza corespunzătoare din contractul  încheiat cu fiecare turist”, au mai precizat agenții de turism.

Prețul minim pentru un sejur de opt zile la un resort de cinci stele, cu ultra all-inclusive, în Antalya costă 1.200 de euro pentru două persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net