O femeie a fost umilită de Casa Naţională de Pensii pentru că e surdo-mută

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Caz revoltător în Caraş-Severin. O femeie a pierdut indemnizaţia pentru că e surdo-mută din naştere şi nu a putut auzi când a fost strigată pe nume pentru a intra la evaluare.

O femeie din Caraş-Severin, surdo-mută din naştere, este pusă în fiecare an pe drum, până la Bucureşti, pentru a-şi asigura pensia de invaliditate, de numai 400 de lei. În luna august, femeia a rămas fără indemnizaţie pentru că nu ar fi auzit când a fost strigată pe nume şi asta deşi are un handicap irecuperabil.

Maria Topliceanu trebuie să bată drumul până la Bucureşti, în fiecare an, dacă vrea să i se prelungească pensia de invaliditate. Situaţia este una revoltătoare pentru că femeia nu are cu cine să se înţeleagă deoarece în comisie nu există niciun membru care să cunoască limbajul mimico-gestual.

Presa centrală susţine că cei de la Casa de Pensii au luat decizia tăierii pensiei pentru că femeia nu s-ar fi prezentat în faţa comisiei, cărăşanca precizând că nu a auzit când a fost strigată pe nume să intre la medicii care fac parte din comisie.

În urma situaţiei ridicole, Casa Naţională de Pensii a decis să angajeze un expert care cunoaşte limbajul mimico-gestual şi care să îi ajute pe cei din comisie să comunice cu persoanele surdo-mute.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net