Noua modă la tineri: tatuaje cu Arsenie Boca. Desenele pe piele cu temă religioasă sunt tot mai cerute în saloanele de tatuat

Ultima actualizare:

    Foto: Transilvania Tattoo Ovidiu
Foto: Transilvania Tattoo Ovidiu

Românii sunt credincioşi fără doar şi poate. Unii stau cu nopţile la cozi la moaşte sau îşi transformă ­maşinile în mini-bisericuţe cu icoane. Alţii îşi umplu mâinile cu mătănii împletite sau îşi atârnă cruci la gât. Sunt însă şi români care preferă icoanele direct pe piele… pe viaţă.

Arhangheli, aripi de înger, rozarii, versete din Biblie, cruci, chipul Maicii Domnului sau cel al lui Iisus Hristos. Sunt doar câteva din tatuajele cu temă religioasă preferate de tinerii din România. Şi părintele Arsenie Boca a devenit operă de artă, după ce un bărbat din Mediaş a ales să-şi tatueze pe braţ chipul celui supranumit Sfântul Ardealului. Şi ca el sunt mulţi alţii.

Ionuţ Botez tatuează  de la 16 ani
Ionuţ Botez tatuează de la 16 ani

“Cele mai cerute tatuaje religioase sunt rozariile şi chipul Fecioarei Maria. Am avut un client care avea pe braţ o catedrală, câţiva îngeri şi chipul lui Iisus. A vrut şi un desen cu Fecioara Maria, mai stilizat, nu acea imagine din icoane pe care o ştim cu toţii. Tatuajul a durat în jur de şase ore, a fost alb-negru şi a costat în jur de 1.000 de lei. Unii optează pentru rugăciunile pe piele. De exemplu, un client şi-a tatuat «Tatăl nostru»”, ne-a spus artistul tatuator Ionuţ Alexandru Botez (26 de ani).

Cele mai căutate tatuaje rămân însă portretele. “Tehnica ne ajută să facem orice. Faci o fotografie la ce vrei tu şi apoi artistul poate imprima totul pe piele. Cele mai căutate rămân tatuajele de familie. Mulţi tătici îşi tatuează chipul copiilor”, ne-a mai spus Ionuţ.

Click! spune

Arsenie Boca (1910 - 1989) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Mii de credincioşi îi vizitează mormântul de la Prislop, în fiecare an.

Uite ce modele religioase se mai poartă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net