N-a venit la muncă doi ani, dar a fost plătit cu 117.000 de lei

Ultima actualizare:

    Constantin Berescu a fost reţinut pentru 24 de ore şi eliberat, ieri, sub control judiciarFoto: www.gorj-domino.ro
Constantin Berescu a fost reţinut pentru 24 de ore şi eliberat, ieri, sub control judiciarFoto: www.gorj-domino.ro

Complexul Energetic Oltenia are toate şansele să devină cel mai râvnit loc de muncă din lume! Să nu mergi cu anii la serviciu, dar să iei salariu în tot acest timp e o performanţă! Numărul celor care au procedat astfel a ajuns la trei.

Ce trai aveau angajaţii de la CE Oltenia! Se puneau bine cu şefii şi veneau la muncă doar ”pe hârtie”. După ce s-a aflat că un lăcătuş le aducea prostituate ca să primească zile libere, iar un miner şi-a convins superiorii să-l treacă ”prezent” timp de 5 ani, fără să dea o zi pe la muncă, un alt angajat de la Cariera Roşiuţa a fost prins că se ponta singur. 

I-a mers înşelătoria doi ani, timp în care a primit salariul nemeritat de 117.000 de lei! Bună afacere pentru Constantin Berescu, şeful unei formaţii de lucru la Cariera Roşiuţa. Însă acum, odată cu controalele demarate la Complexul Energetic Oltenia s-a aflat că pontajele lui erau fictive.

Omul ajungea pe la muncă doar o dată pe lună, când probabil îşi completa prezenţa în condică pentru întreaga perioadă lipsă. Constantin Berescu a recunoscut că s-a pontat singur şi a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore. Ieri, însă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a hotărât ca maistrul să fie eliberat şi cercetat sub control judiciar. Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, a spus că habar nu avea ce se întâmpla în unitatea pe care o conduce de vreo doi ani de zile, scrie gorj-domino.ro. Mai în glumă, mai în serios, probabil că nici dânsul nu a mai dat de mult timp pe la serviciu de nu avea habar de grozăviile făcute de subalternii lui.

simeon stalpnicul png

Le ducea şefilor prostituate şi era învoit de la serviciu

Scandalul pontajelor fictive de la Cariera Roşiuţa a izbucnit la începutul lunii august, când Aristică Benoni Bejinaru (36 de ani), un lăcătuş mecanic, a fost arestat pentru trafic de persoane şi proxenetism. Anchetatorii au stabilit că omul le aducea şefilor prostituate ca să fie învoit de la serviciu. În schimb, el era pontat zilnic şi îşi încasa şi salariul.

O lună mai târziu, ancheta a scos la iveală amănunte şocante. Un miner a fost plătit timp de cinci ani, fără să dea măcar o zi pe la muncă. Toţi s-au ales cu contractele de muncă desfăcute pentru absenţe repetate, iar controalele continuă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net