«De ce ai murit, Sami?»

Ultima actualizare:

    Ioana i-a scris o scrisoare de adio lui Sami
Ioana i-a scris o scrisoare de adio lui Sami

Grădiniţa din satul sucevean Călineşti Enache răsună de obicei de voci vesele şi chiote de bucurie. Ieri, însă, liniştea a fost cuvântul de ordine. O linişte grea, apăsătoare. Deşi micuţii au doar 5-6 ani, au înţeles că Sami nu se va mai juca niciodată cu ei. Că s-a dus la Doamne, Doamne după ce nişte câini răi l-au atacat. Şi s-au rugat pentru prietenul lor Sami.

Moartea lui Sami Tcaciuc, băiatul de nici şase anişori sfâşiat de câini sâmbătă dimineaţă în satul sucevean Călineşti Enache, i-a copleşit chiar şi pe colegii săi de grădiniţă. Mogâldeţele de doar câţiva anişori au oferit ieri o adevărată lecţie de solidaritate.

Ioana, una dintre colegele lui Sami, a venit de acasă cu un petec de hârtie pe care avea scrise câteva rânduri. Pentru că încă nu ştie încă să scrie, şi-a rugat fratele mai mare s-o ajute. „Sami, de ce ai murit? Sunt Ioana, vin mâine ca să te văd şi sunt foarte supărată că ai murit.....sunt foarte supărată că nu mai eşti cu noi", a citit Ioana, în timp ce educatoarea şi ceilalţi copii s-au aşezat în cerc, în jurul ei, ascultând tăcuţi.

Colegii băiatului au spus o rugăciune pentru sufletul copilaşului sfâşiat de câini

simeon stalpnicul png

Impresionată de acest mesaj emoţionant, educatoarea Doina Cuşnir i-a rugat pe copiii prezenţi ieri la grădiniţă să se roage pentru sufleţelul lui Sami. Micuţii au rostit în cor „Înger, îngeraşul meu", rugându-l pe Dumnezeu să le protejeze sufletele şi să îi ajute să crească mari.

Nenorocirea de sâmbătă i-a făcut şi pe părinţi să fie mai precauţi. Aşa se face că la grădiniţa din Călineşti Enache erau numai 12 copii din cei 26 câţi au mai rămas după moartea lui Sami.

Părinţii lui Sami, răpuşi de durere la căpătaiul micuţului

simeon stalpnicul png

„Au venit puţini la cursuri. Este foarte greu şi pentru ei şi pentru părinţii lor. Nu de mult una dintre fetiţele din grupă şi-a pierdut mama într-un accident rutier, iar acum a venit această nenorocire şi mai mare", a povestit educatoarea Doina Cuşnir.

Timiş, 20 ianuarie 2012- Bogdan a scăpat ca prin minune

Bogdan Doboşan, 6 ani, din comuna timişeana Checea, a ajuns la spital în stare critică dupa ce a fost sfâşiat de o haită de câini. Din cauza gravitaţii ranilor, medicii i-au dat puţine şanse de supravieţuire.

În mod miraculos, Bogdan a câştigat lupta cu moartea. El a fost externat la începutul acestei luni, dupa 30 de zile de spitalizare.

„Se simte mai bine, dar va trebui să mergem cu el în continuare la control,o data pe saptamâna. Probabil ca vor mai urma alte operaţii, dar suntem încrezatori", a spus Cosmin Dobo an, tatal copilului din Timiş muşcat de o haita de câini.

Vaslui, 25 septembrie 2011- Mădălin, muşcat de 30 de ori

Mutilat de peste 30 de muşcături pe tot corpul. Aşa a ajuns la spital Mădălin,12 ani, atacat de câinii din curtea unei fabrici de pâine din Vaslui, în toamna anului trecut.

Săptamâni la rândul, baiatul a visat aproape noapte de noapte atacul, trezindu-se urlând de spaima. Administratorul societaţii comerciale unde a fost atacat copilul nu a fost pus sub urmarire penală pe motiv ca cei patru câini care l-au atacat pe Mădălin nu fac parte din rasele periculoase şi agresive.

Atacat de un singur câine?

În timp ce întreg satul îl plânge pe Sami, poliţia continuă ancheta. Ei cred că, cel mai probabil, un singur câine l-a muşcat pe Sami pentru că amprentele de pe corp sunt similare. Mai exact, distanţa dintre canini este de 3 centimetri.

Animalul a fost împuşcat sâmbătă seară de câţiva vânători, dar părinţii băieţelului cred că şi alţi câini le-au luat muşcat copilul. Poliţiştii încearcă să afle cine este proprietarul câinelui ucigaş şi dacă autorităţile locale sunt vinovate pentru această tragedie.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.00. Sami a fost trimis de mama sa după fratele mai mare, în vârstă de opt ani, care era la un vecin împreună cu tatăl său. Pe câmpul de lângă cimitir, puştiul a fost atacat de câini.

Copilul a murit în chinuri groaznice, fiind muşcat de zeci de ori pe tot corpul. Fatale au fost două muşcături în zona gâtului. Sami va fi înmormântat mâine.

Câţi oameni trebuie să mai moară ca să avem o lege anti-maidanezi?

Problema maidanezilor de pe străzi pare fără rezolvare în România. De ani de zile, aleşii caută soluţii pentru eradicarea acestora, toate sortite eşecului. Între timp, oamenii îşi pierd viaţa sfâşiaţi de câini în plină stradă.

Ultima variantă a legii câinilor comunitari, care permitea eutanasierea acestora, s-a întors în Parlament după ce a fost respinsă de Curtea Constituţională. Motivul? Eutanasierea nu este un lucru normal, spuneau judecătorii.

Acum, parlamentarii lucrează la o nouă lege a câinilor fără stăpân, ceva mai „umană". Numai că şi aceasta trebuie să treacă prin voturile din Parlament.

În noua variantă, patrupedele fără stăpân vor fi prinse, sterilizate şi crotaliate, dar nu vor mai putea fi relocate în apropierea blocurilor, iar eutanasierea este ultima soluţie adoptată.

Comunitatea şi autorităţile nu vor mai putea alege ce vor face cu maidanezii, astfel că nu rămân prea multe opţiuni. „Practic, rămân două variante: ţinerea câinilor în adăposturi, pe perioada vieţii lor, iar dacă nu se poate face acest lucru şi ei nu sunt adoptaţi, va trebui să existe o altă soluţie: eutanasierea, care să fie ultima adoptată", a explicat prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, cel care a iniţiat legea maidanezilor care prevedea eutanasierea lor.

Potrivit prefectului, noua lege mai prevede că asociaţiile care apără drepturile câinilor fără stăpân să se implice real, şi nu doar declarativ, la rezolvarea problemei.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net