«Mână iute» i se spunea românului care a furat bijuteriile din Franța

Ultima actualizare:

    George Ploscaru a fost arestat  sâmbătă
George Ploscaru a fost arestat sâmbătă

Condamnări pentru furturi în cinci țări europene și o poreclă pe măsură: ”Mână iute”. Nu este un personaj de film, este caracterizarea pe scurt a lui George Ploscaru, românul arestat după ce ar fi furat diamante şi inele cu diamante dintr-un magazin din Franţa. El este vizat de autorităţile franceze pentru comiterea altor infracţiuni la care complice i-ar fi fost iubita sa.

La 42 de ani, George era recidivist în ale fărădelegilor și hotărât lucru nu era un găinar. A mai făcut închisoare pentru furturi în Franța, Italia, Germania, Turcia și Ungaria. Lovitura de la bijuteria ”De Grisogono”era însă încununarea ”carierei”sale și se mândrea peste tot cu ea. În cazul românului arestat preventiv pe 14 ianuarie au apărut noi amănunte în dosar, deși George Ploscaru a refuzat să facă vreo declarație în fața procurorilor.

simeon stalpnicul png

Din cei șapte complici arestați în această speță de procurorii DIICOT din Prahova, doi se pare că l-au sprijinit efectiv pe suspect. Unul a confecționat cutia folosită de hoțul român ca să înlocuiască bijuteriile, iar celălalt știa despre ce era vorba și a făcut pe șoferul din Germania, unde a vândut un diamant, și până la Timișoara.

De acolo Ploscaru a luat avionul până la București. Despre cei doi bărbați care i-au vândut pontul lui Ploscaru, polițiștii nu știu încă nimic. Aceștia au primit conform înțelegerii cu hoțul român jumătate din pradă.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net