Lulica, prima păpuşă ţigănească, se vinde ca pâinea caldă

Ultima actualizare:

    Dorin Cioabă, fiul regelui  romilor, spune că au avut și  clienţi care au făcut păpuşa  cadou în afara graniţelor (FOTO: RAMONA GĂINĂ)
Dorin Cioabă, fiul regelui romilor, spune că au avut și clienţi care au făcut păpuşa cadou în afara graniţelor (FOTO: RAMONA GĂINĂ)

Gândită ca o păpuşă împotriva discriminării, Lulica se vinde foarte bine, primul stoc, de 500 de bucăţi, fiind epuizat. Prima păpuşă cu trăsături ca ale femeilor rrome a fost scoasă la vânzare şi pe Internet şi costă 150 de lei.

„Am zis să folosim şi această metodă, pentru ca păpuşa să fie accesibilă tuturor. Sunt foarte mulţi oameni interesaţi, au tot sunat, ne-au căutat, au venit mulţi sibieni trimişi de prieteni din ţară pentru a le cumpăra păpuşa", spune Dorin Cioabă, fiul regelui romilor.

De altfel, cererea a fost atât de mare, încât primul lot de păpuşi comandat la fabrica Arădeana, lot care a inclus 500 de bucăţi, a fost deja epuizat. Acum, în atelierul de la Sibiu se lucrează de zor la veşmintele tradiţionale care vor îmbrăca păpuşile din lotul doi, tot 500 la număr.

simeon stalpnicul png

Pentru că păpuşa a mers atât de bine, creatorii ei sunt decişi să continue şi cu alte proiecte pe aceeaşi linie. Mai exact, din toamna acestui an păpuşa nu va mai fi singură ci va avea şi un partener pe măsură. Varianta masculină a Lulicăi se va numi Bărculică, model la care se lucrează deja în atelierul de la Sibiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net