”L-au uitat toți pe Codruț!”. Polițistul băgat în comă de un interlop riscă să fie aruncat în stradă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Polițistul mutilat de un interlop, în urmă cu 6 ani, a fost uitat de toată lume care s-a arătat interesată să-l ajute să fie din nou om. Codruț, îngrijit de părinții lui, este pe punctul de a fi evacuat din casă, din cauza datoriilor acumulate la bancă.

Codruț Oprea a rămas doar un număr. Numărul 216 în statistica Poliției Române cu polițiști ultragiați. Asta după ce a fost nenorocit pe viață de către un interlop care, între timp, a mai apucat să ucidă și în penitenciar.

I s-a plâns de milă  o perioadă, după aia, ce s-a întâmplat cu el, doar părinții lui mai știu. Au fost mulți care s-au oferit să ajute, însă, în final au rămas foarte puțini, iar nevoile tânărului tot mai multe și mai scumpe. Codruț se află în stare vegetativă, din 2011, după ce a fost lovit în cap de către interlopul ”Ghenosu”. Medicii nu au putut să-l mai pună pe picioare, așa că l-au externat acasă, unde este îngrijit de părinți.

simeon stalpnicul png

”Mai vin medicii să-l vadă, dar nu ne dau nicio șansă de revenire. Ei se minunează cum poate respira fără aparate. Ne privește, dar nu cred că ne înțelege. Nu pot să vă explic ce simțim atunci când îl apucăm de mână și el ne strânge”, povestește Adrian Oprea, tatăl lui Codruț.

Și-a dat jurământul de credință pentru țară, și și-a făcut meseria ca la carte, dar ce a primit la schimb tânărul polițist acum, când are nevoie mai mult ca niciodată de ajutor? Uși închise în nas!  

”Toți l-au uitat pe Codruț al meu. I s-a promis ajutor, dar degeaba, am colindat toate instituțiile ca să obțin venituri mai mari pentru tratamentul lui, dar degeaba. Soția are pensie de 1.400 de lei, iar 1.200 plătim doar medicamentele pentru el”, ne explică  Adrian Oprea.

Fratele lui Codruț a plecat să muncească în străinătate, pentru a face rost de bani pentru tratamentul lui. Practic, el a rămas singura salvare în familia Oprea. O altă problemă importantă o reprezintă însă datoriile pe care aceștia le-au acumulat.

”Ni s-a pus sechestru pe casă pentru datorii. Eu am luat 10.000 de euro de la bancă, soția tot 10.000 de euro, și nu mai putem plăti ratele. Acum vor să ne ia casa. Mă rog doar să nu fie atât de inumani încât să nu ne înțeleagă situația”, mai spune tatăl lui Codruț. Singura veste bună este că fostul polițist a mai luat în greutate, și nu mai este înfiorător de slăbit, ca anii precedenți, semn că vitaminele și efortul părinților dau roade.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net