Infirmiera care s-a fotografiat cu Cotabiță și cea care a făcut poza, demisie de la Spitalul Floreasca

Ultima actualizare:

    Infirmiera s-a fotografiat în pat, lângă Gabriel Cotabiță, în timp ce acesta se afla internat la Terapie intensivă
Infirmiera s-a fotografiat în pat, lângă Gabriel Cotabiță, în timp ce acesta se afla internat la Terapie intensivă

S-a luat o decizie în cazul infirmierei de la Spitalul Floreasca, ce a apărut într-o fotografie cu Gabriel Cotabiță pe patul de spital, la Terapie intensivă. Ea a fost demisă. La fel, și colega ei care a făcut poza.

În urma apariţiei în mass-media a unei poze a lui Gabriel Cotabiță, pe patul de spital, alături de o femeie într-un halat albastru ce părea a fi angajată a spitalului, a fost constituită o comisie de cercetare şi a fost convocat şi consiliul de etică din cadrul Spitalului Floreasca.

Comisia a constatat că fotografia a fost făcută în cadrul secției de Terapie intensivă a spitalului, iar cea care apărea în imagine, infirmiera Maria Stanciu, era angajată în cadrul secției. Poza a fost făcută de o altă infirmieră, Violeta Turcu, transmite Mediafax.

Prin urmare, conducerea spitalului a dispus desfacerea contractului individual de muncă al celor două salariate, începând cu data de 1 august 2015.

Fotografia cu Cotabiță întins pe patul de spital și infirmiera care îl ține în brațe a apărut în presă în iulie. Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale.

Gabriel Cotabiţă a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din 8 mai până în 16 iunie, perioadă în care a fost făcută fotografia.

Legea drepturilor pacientului interzice furnizarea oricăror date medicale sau fotografii ale bolnavilor fără acordul acestora sau al familiilor celor internaţi.

Cotabiţă a fost transferat, în 16 iunie, la Spitalul Elias, pentru un proces complex de recuperare.

Cântăreţul a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. El a fost în comă trei săptămâni.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net