Încă o electorală? După „Prima casă”, guvernanţii pregătesc programul „Prima maşină”

Ultima actualizare:

    De programul "Prima maşină" ar putea profita şi producătorii autohtoni de automobile, printre care şi Dacia Renault
De programul "Prima maşină" ar putea profita şi producătorii autohtoni de automobile, printre care şi Dacia Renault

Succesul înregistrat de programul guvernamental „Prima casă” l-a-determinat pe actualul ministru al economiei, Constantin Niţă, să propună demararea unuia similar, care se adresează celor care au dificultăţi în achiziţionarea unui autoturism. Programul ar putea începe, spune oficialul, la toamnă. Coincidenţa face ca atunci să aibă loc şi alegerile prezidenţiale.

Planul guvernanţilor este de a încuraja tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani să-şi cumpere o maşină nouă, beneficiind de garanţii de stat la contractarea creditelor. Aceeaşi reţetă a fost aplicată şi în cazul programului „Prima casă”, în care s-au înscris zeci de mii de români. Pe de altă parte, de câştigat va avea şi industria auto din România, căci prin programul guvernamental nu vor putea fi cumpărate orice mărci auto. Guvernanţii vor stabili în perioada următoare care este suma maximă pe care un tânăr o poate lua cu împrumut de la bancă, dar e de aşteptat ca aceasta să nu le poată permite decât achiziţionarea unor autoturisme accesibile, cele mai multe dintre ele fiind fabricate în ţară.

Generic i-am spus “Prima maşină”, se adresează tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani. Nu există tânăr care să nu-şi dorească să conducă o maşină. Săptămâna viitoare vom avea prima întâlnire cu Fondul de Garantare, contragarantare şi producătorii”, a spus ministrul Nişă, citat de Pro Tv. Paşii pe care doritorii trebuie să-i parcurgă pentru a intra în posesia banilor sunt similari cu cei de achiziţionare a unei locuinţe prin programul “Prima casă”. Beneficiarii merg la bancă, depun un dosar cu toate actele şi primesc oferta de finanţare. Cu actele de la bancă vor merge la un dealer auto pentru a alege autoturismele. Dosarul de la bancă şi confirmarea dealerului auto vor merge la Fondul de Garantare, iar, după ce creditul va fi garantat, maşinile vor intra în posesia solicitanţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net