Iliescu, despre Vadim: “Mesajul lui naționalist era exagerat”

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu s-a declarat surprins de moartea lui Corneliu Vadim TudorFoto: Arhiva Click!
Ion Iliescu s-a declarat surprins de moartea lui Corneliu Vadim TudorFoto: Arhiva Click!

Fostul președinte al României a scris un mesaj pe blogul personal despre Corneliu Vadim Tudor. Ion Iliescu (85 de ani) susține că s-a întristat când a aflat că liderul Partidului România Mare a decedat, luni (14 septembrie).

Fostul șef al statului a ținut să își exprime condoleanțele pentru rivalul său, cu care s-a aflat în competiție pentru funcția de Președinte al României, în anul 2000: “Am aflat cu surprindere si cu tristețe vestea încetării premature din viață a celui care a fost poetul și omul de cultură Corneliu Vadim Tudor, președintele Partidului România Mare. A fost una dintre personalitățile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune și cu mai puțin bune. Și-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar și atunci când, din dorința de a se face înțeles, mesajul lui naționalist era exagerat. Și-a iubit cu ardoare țara, cum puțini pot s-o facă.”

Potrivit lui Ion Iliescu, Vadim Tudor a sprijinit “consensul național atunci când au fost puse în discuție subiecte esențiale, precum aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană”. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net