Ilie Sârbu chemat la DNA Brașov în dosarul retrocedărilor de 90.000 de hectare

Ultima actualizare:

    Ilie Sârbu este cel mai important demnitar PSD chemat la DNA în ultimul timp
Ilie Sârbu este cel mai important demnitar PSD chemat la DNA în ultimul timp

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a fost chemat miercuri la DNA Brașov pentru a povesti amănunte în dosarul retrocedărilor suspecte de peste 90.000 de ha. Socrul premierului Ponta a venit însoțit de un avocat. Potrivit corespondentului Mediafax în acest dosar procurorii anchetează retrocedări ilegale de terenuri și sunt vizați magistrați și doi avocați, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. La sediul DNA Braşov este așteptat la audieri și deputatul Viorel Hrebenciuc.

Ilie Sârbu a ajuns la DNA Brașov în jurul orei 10.45 și nu a făcut nici o declarație.

La ora transmiterii acestei știri, la DNA Brașov au loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, în cursul dimineții fiind audiat și deputatul PSD Ioan Adam, care este și avocat.

În acest dosar, procurorii anticorupție fac cercetări pentru infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Astfel, miercuri dimineață procurorii fac 25 de percheziţii în judeţele Brașov, Bacău, Covasna, precum și în București, dintre care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane, preciza DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între cele cinci instituţii publice la care au loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, au loc percheziții la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuți din județul Bacău. Anchetatorii percheziționează și biroul de avocatură din Brașov al deputatului PSD Ioan Adam.

Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistrați sunt de la Tribunalul Covasna și unul de la Tribunalul Brașov, fiind vorba despre judecătoarea Roxana Adam, soția deputatului Ioan Adam.

În acelaşi dosar mai este implicat și un al doilea avocat, membru al Baroului Covasna.

Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

Conform acelorași surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanțelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net