Guruslău, locul plăcerilor sexuale. Zeci de prezervative în poiana de lângă monument

Ultima actualizare:

    Ridicat pe vârful unui deal, monumentul dedicat lui Mihai Viteazul a devenit „loc de pelerinaj” pentru amatorii de plăceriFoto: Andreea Vilcovschi
Ridicat pe vârful unui deal, monumentul dedicat lui Mihai Viteazul a devenit „loc de pelerinaj” pentru amatorii de plăceriFoto: Andreea Vilcovschi

Amplasat într-o poiană înconjurată de pini, într-un loc ferit şi încărcat de linişte, monumentul dedicat lui Mihai Viteazul din localitatea Guruslău e cunoscut în tot judeţul Sălaj ca fiind unul dintre locurile preferate de către amorezi.

Construit în urmă cu 40 de ani, edificiul a fost ridicat în cinstea victoriei obţinute de Mihai Viteazul în faţa lui Sigismund Bathory, pe 3 august 1601. A fost, de altfel, ultima bătălie câştigată de către voievodul valah înainte de a fi asasinat, pe 8 august 1601.

Dacă în zonă sunt şanse mari să găseşti oameni care n-au habar despre semnificaţia istorică a construcţiei, cu greu vei da peste cineva care să nu facă asocierea cu partea erotică. Localnicii s-au obişnuit cu musafirii veniţi chiar din Zalău, de la 12 kilometri distanţă, pentru a urca Dealul lui Mihai, spre poiana unde îşi vor putea da frâu liber iubirii.

Primarul din comuna Hereclean, Dobrai Francisc, spune că practica datează de mai bine de 30 de ani. Amintindu-şi de perioada tinereţii sale, îşi stăpâneşte cu greu zâmbetul: „E un loc ferit, unde îndrăgostiţii mergeau încă de acum 30 de ani, dar nu pentru a cinsti memoria marelui voievod. O fac şi acum, fără a ţine cont dacă e zi sau noapte. Merg acolo şi cei tineri, şi cei trecuţi de prima tinereţe, pentru că dragostea nu ţine cont de nimic“.

Sus, la Guruslău, în mijlocul naturii, îşi consumă dragostea, departe de ochii lumii, cuplurile de îndrăgostiţi, soţii şi amantele lor, nevestele şi ibovnicii. „Şi cei trecuţi de prima tinereţe merg acolo, unii dintre ei ca să se ascundă relaţiile extraconjugale“, adaugă primarul din Hereclean.

Claudiu este din Zalău şi nu puţine au fost dăţile în care a bătut drumul Guruslăului pentru o partidă de amor. „Eram tânăr, stăteam cu părinţii şi preferam să merg cu fetele acolo. Rar se întâmpla să fim singura maşină în zonă. Unii urcau până la monument, alţii nu se mai complicau, pentru că drumul este prost şi îngust, aşa că rămâneau la baza dealului. Ce timpuri!“, exclamă nostalgic bărbatul.

În ultimii ani, autorităţile locale au organizat cu regularitate acţiuni de curăţare a zonei şi, de fiecare dată, au găsit în iarbă zeci de prezervative. „Nu avem ce face ca să îi ţinem departe de acest loc. Ar trebui să asigur pază 24 din 24 de ore, lucru imposibil. Totuşi, să nu uităm că şi lui Mihai Viteazul i-au plăcut femeile“, se amuză Dobrai Francisc.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net