Grindeanu, după citirea moțiunii: „Există riscul să ajungem la alegeri anticipate”

Ultima actualizare:

    Reacția lui Sorin Grindeanu, după citirea moțiunii de cenzurăFoto: Facebook
Reacția lui Sorin Grindeanu, după citirea moțiunii de cenzurăFoto: Facebook

Duminică, 18 iunie, după citirea moțiunii de cenzură în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, Sorin Grindeanu a susținut o conferință de presă unde și-a exprimat din nou opinia cu privire la documentul care l-ar putea demite din funcția de premier.

Sorin Grindeanu a precizat încă o dată că liderul PSD, Liviu Dragnea, este principalul vinovat pentru actuala criză politică și a criticat atitudinea autoritară a președintelui PSD în cele șase luni de când Guvernul Grindeanu este la putere.

  • „Ne aflăm aici datorită dorinței exclusive a domnului Liviu Dragnea de a avea toată puterea într-o singură mână. În cinci luni de zile de când există acest guvern, nu a existat nicio singură ședință la partid în care să se analizeze activitatrea guvernului să vedem ce avem de făcut astfel încât legătura dintre partid și Guvern să fie firească.”
  • „De un an nu exită un Birou Național Permanent. Singurul mod de a conduce partidul e acest CEx care aproape mereu au în vedere excluderi sau sancțiuni. Chiar i-am spus în timpul campaniei electorale domunlui președinte (Liviu Dragnea, n.r.) că doresc să mă implic în campanie, dar nu m-a lăsat. Există colegi care pot confirma acest lucru și nu sunt singurul care n-am fost lăsat. Am început să pierdem foarte mult, iar vinovatul este un singur om, Liviu Dragnea. Eu am înțeles că trebuie să îmi fac treaba aici într-un mod corect, onest, să nu facem nimic din ceaa ce ar putea depăși cadrul legal constituțional al funcționării unui guvern.”

De asemenea, Grindeanu consideră că marea problemă a moțiunii de cenzură este că oferă (în condițiile în care se va vota în favoarea ei) mai multă putere lui Klaus Iohannis, punând în pericol guvernarea PSD-ului.

  • „Azi ne aflăm în situația paradoxală în care Liviu Dragnea folosește partidul pentru a dărâma propriul guvern, iar acest lucru e inadmisibil. Dacă ați citit moțiunea de cenzură, veți vedea că nici măcar nu e motivată. Din ea rezultă doar dorința unui singur om de a-și dărâma propriul guvern și a avea toată puterea.”
  • „Dacă moțiunea de cenzură ar trece, atunci am ajunge la mâna președintelui Klaus Iohannis. Vrea să fie conștienți toți colegii mei că fiecare bilă băgată în urnă în favoarea moțiunii înseamnă mai puțină putere pentru PSD și mai multă pentru președintele Klaus Iohannis. Nu e prima dată când s-ar întâmpla acest lucru. În 2015, PSD a mers la Cotroceni cu propunerea domnului Liviu Voinea...n-a fost. A fost domnul Cioloș. În 2016, Lidiu Dragnea a încercat să fie dânsul, nu s-a putut. A fost apoi propunerea lui Sevil Shhaideh și tot n-a reușit. Există toate motivele ca acest lucru să se întâmple din nou. Există riscul să ajungem la alegeri anticipate.”
image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net