Gest incredibil al lui Dacian Cioloş. Cel mai emoționant moment de 1 Decembrie

Ultima actualizare:

    Premierul a fost în centrul celui mai emoţionant moment al paradei de 1 DecembrieFoto Arhivă Personală
Premierul a fost în centrul celui mai emoţionant moment al paradei de 1 DecembrieFoto Arhivă Personală

Pentru prima oară de când România și-a trimis militari, pe front, în cele mai sângeroase teatre de război din ultimii 10 ani, la parada de 1 Decembrie, au defilat şi eroii români plini de cicatricele de pe front. Au fost militarii noștrii care și-au pus în pericol viețile și și-au lăsat acasă familiile pentru a lupta sub steagul NATO întru apărarea libertății.

Un detaşament de 50 de veterani, care îşi poartă cu egală mândrie rănile şi decoraţiile, a dat onorul românilor de Ziua Naţională. În fruntea lor a fost colonelul Augustin Pegulescu, ofiţerul român cu cel mai înalt grad, rănit în misiune în ultimii 25 de ani. La paradă au venit și familii îndoliate, care i-au pierdut pe cei dragi jertfindu-se în războaiele altora, în Afghanistan, în Irak sau Balcanii de Vest.

Cel mai emoționant moment al zilei a fost remarcat pe Facebook de Simona Gheorghe, producător la România TV. Ea a publicat un video în care premierul Dacian Cioloș îi îmbrățișează pe copiii rămași orfani de tată, tați care au fost uciși în teatrele de război. Aflat în mijlocul lor, Cioloș s-a întreținut câteva minute cu doamnele care sunt cadru militar și care și-au pierdut șoții sau iubiții pe front.

Vezi momentul emoţionant

Dacian Cioloș, adresându-se unei mămici:- Și cum este să îl creșteți singură?- Foarte greu.- Dar aveți ajutor?- Părinții. Dar este foarte greu... Asta e...- Mă bucur să vă văd că și zâmbiți.- Trebuie! Mergem înainte.- Felicitări!- Mulțumesc! Și Dumnezeu să vă ajute!

Premierul României se apropie de copilul femeii, îl îmbărbătează, după care îl strânge în brațe.- Să crești mare! Să te simți mândru de tatăl tău, da? Știi asta, nu? Să nu-ți pară rău! Pentru că a făcut ce a decis că trebuie să facă și...

În acel moment, copilul a izbucnit în plans iar Cioloș l-a strâns în brațe. Același lucru a făcut și cu alți copii de militari care asistau pe margine, la paradă, și care au început să plângă la defilarea Armatei Române. Momentul a fost plin de emoție iar toată asistența a fost amuțită.

Premierul a vorbit şi cu unul dintre miliatrii răniţi care din pricina handicapului nu a putut defila
Premierul a vorbit şi cu unul dintre miliatrii răniţi care din pricina handicapului nu a putut defila
image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cea mai veche cafenea buc jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net