Gardienii de la Gherla: „Nu atingeți pruna sensibilă!”

Ultima actualizare:

    Sindicaliștii nu au primit-o cu brațele deschise pe Raluca Prună
Sindicaliștii nu au primit-o cu brațele deschise pe Raluca Prună

Protestul gardienilor din penitenciare a început. Peste o sută de angajați ai Penitenciarului Gherla (Cluj) au așteptat-o azi pe Raluca Prună cu scandări virulente, bannere și vuvuzele. „Nu atingeți pruna sensibilă!” au fost unul din mesajele scrise de sindicaliști pe panourile de protest.

Protestatarii s-au adunat în faţa Penitenciarului Gherla, în jurul orei 9.00. Înarmați cu vuvuzele şi portavoci, ei au scandat neîncetat împotriva ministrului Raluca Prună și la adresa Guvernului. „Demisia”, „Ruşine să vă fie”, „Jos Guvernul”, „Jos ministrul minicinos”, sunt mesajele transmise de protestatari prin viu grai. Gardienii au afișat și bannere pe care scrie „Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”, „Legea trebuie aplicată nu încălcată”, „Stop discriminării”.

Angajaţii penitenciarului s-au întrecut pe sine când au înșirat pe asfalt două pungi cu prune şi o pâine feliată, alături de mesajul: „Nu atingeţi pruna sensibilă”. Raluca Prună a fost huiduită copios când a ajuns la Penitenciarul Gherla (în jurul orei 10.15). Prună a programat o vizită la  Centrul Terapeutic pentru Femei Gherla din cadrul penitenciarului. În plus, a promis sindicaliștilor că le va asculta revendicările. Detalii despre ce vor gardienii din penitenciare aflați AICI.

Tot luni dimineaţă, aproximativ 50 de angajaţi de la Penitenciarul Poarta Albă şi Penitenciarul Spital Poarta Albă au protestat în faţa unităţii de detenţie, nemulţumiţi că nu primesc aceleaşi drepturi salariale ca angajații din sistemul de apărare şi ordine publică, ei cerând demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, şi a ministrului Muncii, Dragoş Pâslaru. Acţiuni similare au loc, luni, şi în penitenciarele Craiova, Giurgiu şi Codlea, scrie news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net