FOTO Klaus Iohannis are casă cu saună, piscină şi patinoar

Ultima actualizare:
Klaus Iohannis  stă provizoriu  în Vila Lac 2
Klaus Iohannis stă provizoriu în Vila Lac 2

La Sibiu are o casă modestă, iar la Bucureşti una ca-n filme. Preşedintele ţării, Klaus Iohannis (55 de ani), s-a mutat în Vila Lac 2, unde nu-i lipseşte nimic. Are piscină, saună, patinoar, dar şi teren de tenis, atât de important pentru el.

Pe perioada campaniei electorale Klaus Iohannis a locuit cu chirie într-un apartament de lux, din Primăverii. În acelaşi cartier rezidenţial va locui şi pe perioada mandatului de şef al statului, dar de data aceasta într-o vilă de protocol. Timp de 60 de zile, până când Traian Băsescu (63 de ani) va părăsi Vila Lac 3, preşedintele ocupă Vila Lac 2, destinată până acum oaspeţilor. Se află în aceeaşi curte cu cea în care locuieşte fostul suveran şi este la fel de cochetă. Clădirea, construită în 1963 din ordinul liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, are o suprafaţă de 2.000 mp şi un teren de 30.000 mp. Este dotată cu saună, piscină interioară, patinoar, teren de tenis şi vestiar.

Traian Băsescu  va elibera Vila Lac 3  în 60 de zile
Traian Băsescu va elibera Vila Lac 3 în 60 de zile

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Holurile sunt decorate  cu tablouri valoroase şi  sculpturi de patrimoniu
Holurile sunt decorate cu tablouri valoroase şi sculpturi de patrimoniu

Scaunele din living  sunt din piele Cordoba
Scaunele din living sunt din piele Cordoba

Biroul este din lemn de  cireş şi a fost al lui  Gheorghe Gheorghiu- Dej
Biroul este din lemn de cireş şi a fost al lui Gheorghe Gheorghiu- Dej

Numai clădirea are 2.000 de metri pătraţi

Pe pereţi sunt zeci de pânze semnate de Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu sau Ion Andreescu, dar şi sculpturi de patrimoniu. În living are pardoseală din piatră naturală, ardezie, scaunele sunt din piele de Cordoba, iar pentru plafoniere s-a folosit un material numit barisol. Pe ultima sută de metri s-au făcut mici retuşuri în dormitorul prezidenţial. A fost schimbat mobilierul, inclusiv patul, despre care s-a zvonit că era mult prea mic pentru înălţimea şefului statului. Iohannis şi-ar fi dorit o casă mai mică, dar a pus o condiţie specială: să aibă grădină unde să poată cultiva trandafiri, pasiune pe care o are de peste 20 de ani. Vila Lac 3 are în plus faţă de Vila Lac 2 un ponton, remiză pentru bărci şi e o adevărată fortăreaţă. Iohannis se va muta acolo abia din februarie .

Semnătura preşedintelui spune «Punct şi de la capăt!»

În dormitor s-a  schimbat patul, cu  unul mai încăpător
În dormitor s-a schimbat patul, cu unul mai încăpător

De când a câştigat alegerile, Klaus Iohannis e pe buzele tuturor. Astăzi, specialistul în grafologie Liliana Ivan descifrează pentru Click! semnătura preşedintelui. 

  • Semnătura lui Iohannis are ca motto: “Punct. Şi de la capăt”. Consoana K a prenumelui este bine conturată. În mod original apare un punct după prenume la o distanţă ce variază de la o semnătură la alta. Acelaşi punct apare şi după grafia numelui Iohannis; semnul este simbolul elementelor de gândire, de studiu şi de vigilenţă. O astfel de punctuaţie precizează că este vorba despre o persoană cu un larg orizont de cunoaştere care, deşi are metode de lucru testate în timp, este mereu foarte prudentă în orice context. 
  • Buclele care apar în suită la numele de familie anticipează dorinţa de a căuta o cale de a ieşi dintr-o situaţie complicată, chiar dacă drumul trebuie parcurs şi pe serpentine. Când semnătura este mai bogată în bucle, care urcă de la vocala “i”, este o dovadă că persoana îşi propune să ţină la distanţă influenţele anturajului şi manipularea.  
  • Numele şi prenumele, străjuite de câte un punct, arată dorinţa de a fi stăpân pe sine şi atunci când se conturează o oarecare nelinişte în gândire, în modul de a aborda unele experimente. 
  • Linia generoasă trasată la finalul semnăturii are semnificaţii foarte clare: o dorinţă de a descifra semnele de întrebare, de retragere în linişte pentru a medita la ceea ce se crede că va urma. 
  • Distanţa dintre nume şi prenume este ca un timp de referinţă pentru ceea ce trebuie să se împlinească.

Vila Lac 3 e mult mai mică

Vila are piscină  interioară, dotată  cu şezlonguri
Vila are piscină interioară, dotată cu şezlonguri


    Traian Băsescu  va elibera Vila Lac 3  în 60 de zile
Traian Băsescu va elibera Vila Lac 3 în 60 de zile


    Traian Băsescu
Traian Băsescu

Vila Lac 3 este mult mai mică față de Vila Lac 2. Are 508,87 mp, în loc 2.000 mp, iar camerele nu sunt la fel de generoase. Surse din cadrul RAAPPS spun că pentru dormitorul preşedintelui Traian Băsescu de 200 de metri pătraţi au fost unite două camere. Acolo s-au folosit lemn exotic din Brazilia şi Indonezia, piatră din India şi China şi coloane de marmură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net