Fostul episcop va primi salariu de la Biserică

Ultima actualizare:

    Scandalul în care e implicat Corneliu Bârlădeanu a şocat o ţară întreagăFoto: adevarul.ro
Scandalul în care e implicat Corneliu Bârlădeanu a şocat o ţară întreagăFoto: adevarul.ro

Plătit în continuare! Retras din funcţia de episcop al Huşilor în urma unui scandal sexual, Corneliu Bârlădeanu nu va fi un „simplu călugăr”, aşa cum anunţau reprezentanţii Patriarhiei Române, după şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Bârlădeanu va fi un monah privilegiat, întrucât va primi simbrie, în continuare, de la BOR.

Corneliu Bârlădeanu rămâne sub aripa Bisericii Ortodoxe Române. Reprezentanţii Patriarhiei anunţau, după şedinţa de săptămâna trecută, că „Preasfinţitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în faţa Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcţia de episcop de Huşi”, pentru binele Bisericii şi pentru a nu prelungi starea de incertitudine la Episcopia Huşilor. Consilierul patriarhal Ionuţ Mavriche a explicat că Bârlădeanu va rămâne membru al BOR, sub ascultarea Sfântului Sinod, ca simplu monah, fără drept de slujire. 

În realitate, după retragerea din funcţia de episcop, Corneliu Bârlădeanu a rămas un monah, dar unul privilegiat, scrie adevarul.ro. Fostul episcop de Huşi s-a retras la Episcopia Devei şi a Hunedoarei, unde urmează să fie şi remunerat. În plus, superiorii din BOR nu exclud o posibilă reîntoarcere la slujire a fostului episcop de Huşi. Astfel, una dintre hotărârile Sfântului Sinod, publicată de vremeanoua.ro, sună astfel: ”Aprobă ca episcopul retras să aibă domiciliul în Episcopia Devei şi a Hunedoarei, de unde va primi şi sprijinul financiar necesar, urmând ca la momentul potrivit Sfântul Sinod să decidă cu privire la slujirea liturgică”. Până la desemnarea noului episcop al Huşilor, funcţia va fi suplinită de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan. 

Trei preoţi au fost acuzaţi de şantaj la adresa episcopului Corneliu Bârlădeanu. Procurorii DNA au ridicat opt filmuleţe, în urma percheziţiilor. Într-unul dintre filmuleţe, difuzat în mediul online, doi bărbaţi în sutană apar în ipostaze intime, iar unul dintre ei ar fi Corneliu Bârlădeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net