Îşi vând aurul ca să-l aducă în ţară pe rege?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Va fi doliu mare în lumea romilor, după moartea fulgerătoare a regelui Cioabă. Cel autoproclamat astfel a decedat duminică dimineaţa în Turcia, după ce a suferit patru infarcturi şi o operaţie pe inimă care a durat 7 ore. Astăzi, trupul său va fi adus în ţară, dacă familia găseşte banii pentru transport şi pentru spitalizarea din Antalya, care a costat nu mai puţin de 350.000 de dolari.

La Sibiu, la palatul lui Florin Cioabă e jale mare. De la ora 10 dimineaţa, când Dorin, fiul „regelui" a sunat să dea vestea cea rea, femeile nu se mai opresc din plâns. Ieri, la ora 9,35, inima lui Cioabă a încetat să mai bată. S-a stins departe de ţară şi de cei circa 3 milioane de supuşi care l-au iubit. Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă ar trebui să fie adus în ţară azi. „Vroiau medicii să-i facă autopsie, dar fiul lui a cerut să nu-i facă autopsie, să-l trimită aşa", a povestit împăratul romilor, Iulian Rădulescu. Acesta spune că moartea lui Cioabă este o pierdere imensă, „cum e un şef de stat la români, aşa e un şef de stat la romi". Rudele lui Cioabă aflate la spitalul din Antalya au contactat deja o firmă locală de servicii funerare, care ar urma să se ocupe de documentele necesare şi de asigurarea transportului până la reşedinţa din Sibiu.

Rudele s-au grăbit să vină la casa bulibaşei

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

În faţa vilei au apărut bolizi de zeci de mii de euro

simeon stalpnicul png

Problema e că cele 7 zile de spitalizare, menţinerea în viaţă prin comă indusă şi o operaţie complicată au fost taxate de spitalele din Turcia, cu suma de 350.000 de dolari.

Dorin Cioabă, fiul defunctului, spune că familia nu poate achita această sumă şi că va solicita sprijin din partea statului, informează Mediafax. Fiul lui Florin Cioabă a mai spus că va putea ridica trupul tatălui său de la morga spitalului numai după ce factura va fi plătită.Pregătirile de înmormântare vor dura 3 zile, după care regele va fi înhumat în cimitirul din Sibiu, în cavoul familiei. „30 de zile doliu, nu se vor face nunţi, nu se vor face botezuri pe tot cuprinsul ţării", explică împăratul Iulian. În această perioadă, nu se vor face nunţi sau botezuri în comunităţile de rromi căldărari şi nomazi.

100.000 de romi sunt aşteptaţi să-l conducă pe rege pe ultimul drum, atât din ţară, cât şi din străinătate. Regele va fi înmormântat respectând cu sfinţenie toate tradiţiile ţigăneşti. „Indiferent că e rege, cine e, mortul este sacru. Nu se atinge. De asemenea, să nu fie în preajmă câini, pisici, pentru că se spune că sufletul său va găsi adăpost în aceste animale şi va deveni vârcolac. Nu e voie să treacă prin faţa mortului femei. Femeile trei zile nu fac de mâncare, cât e mortul în casă, mănâncă numai mâncare rece. Nu spală. Nu se piaptănă. Femeile nu poartă doliu. În drum spre groapă se aruncă bani să-şi plătească mortul drumurile pe unde merge", spune împăratul Iulian. De asemenea, în sicriu nu se aşează nici coroana regală şi nici sceptrul. Acestea rămân moştenire viitorului rege.

„Vor participa cel puţin 100.000 de persoane, din toată ţara şi din străinătate. Rudelor ortodoxe li se va permite să aprindă lumânări, dar slujbele şi cântecele religioase vor fi penticostale. Potrivit obiceiurilor noastre, la priveghi, nimeni nu are voie să plângă pentru ca să nu deranjeze sufletul, care ar putea să se rătăcească. În sicriu se pun bani, pentru «a se plăti vama» şi bijuterii. Dar acum nu vor fi puse obiecte preţioase în sicriu, pentru a se evita să fie jefuit. De altfel, când a murit regele Ion Cioabă a fost nevoie să fie angajaţi bodyguarzi, pentru a supraveghea zona", ne-a explicat Carmen Stănescu, verişoara lui Florin Cioabă.

Dorin Cioabă, noul rege al romilor?

Noul rege al romilor va fi ales după ce perioada de doliu de după moartea lui Florin Cioabă, şase săptămâni, va lua sfârşit. Cel mai probabil fiul său cel mare, Dorin, va prelua sceptrul şi coroana, însă reprezentanţii etniei aşteaptă să discute cu acesta şi Dorin să-şi dea consimţământul.

simeon stalpnicul png

„Fiul lui Cioabă, Dorin, va rămâne sigur regele, însă va trebui să cerem şi părerea lui. După şase săptămâni încolo, vom discuta. Primul copil din familie e Dorin. De aia l-am pregătit pe Dorin, de aia l-am trimis la facultate", spune împăratul Iulian Rădulescu.

Decizia privind urmaşul regelui va fi luată de Consiliul Romilor, format din nouă persoane. Până atunci, etnia este condusă de un interimar, numit în această funcţie după ce Florin Cioabă a fost internat la clinica din Antalya „Acum interimar e unul de la Băileşti, foarte capabil, versat, Mătase Mazilu. Consiliul e din nouă persoane format. Din aceştia, am ales, imediat după ce a fost internat în spital în Antalya, un rege interimar pentru această organizaţie. Va fi şi el prezent şi acolo şi aici în ţară. Să vedem acum. Încă nu suntem pregătiţi pentru nimic", a mai spis împăratul Iulian Rădulescu.

Cine a fost Florin Cioabă

Florin Tănase Cioabă s-a născut în 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. A fost fiul lui Ion Cioabă bulibaşă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca „rege internaţional al ţiganilor". S-a mutat împreună cu tatăl său în oraşul Sibiu în anul 1963 şi s-a căsătorit conform tradiţiilor ţigăneşti la vârsta de 14 ani, cu Marica.

A absolvit mai târziu Seminarul Biblic „Betania" din Sibiu, devenind predicator penticostal. Tatăl său, a fost o persoană foarte bogată. În anul 1996, toată familia s-a lepădat de legea ţigănească şi s-a pocăit, trecând la cultul penticostal.

După moartea tatălui, Ion Cioabă, în 1997, în urma unui infarct miocardic, singurul său fiu, Florin Cioabă, a moştenit titlul de „rege al ţiganilor de pretutindeni", ceremonia sa de încoronare fiind celebrată tot de un penticostal în anul 1997.

După afirmaţiile proprii, el conduce o etnie de circa 3 milioane de cetăţeni.

Era proprietarul mai multor firme, care se ocupă cu prelucrarea metalelor neferoase - cupru, bronz etc., confecţionând folie şi saci de polietilenă.

Avea patru copii, doi băieţi şi două fete, şi cinci nepoţi.

Ce lasă moştenire Florin Cioabă

Extrem de evaziv atunci când a venit vorba despre averea sa, regele romilor nu a spus niciodată în detaliu ce bogăţii deţine. Se ştie că, asemeni tuturor familiilor înstărite din comunitate, deţine foarte multe bijuterii de familie, extreme de valoroase. Regele are de asemenea maşini de lux, cu număr specific, RGE, iar familia are afaceri în domeniul comercializării metalelor feroase. Tot familiei va rămâne şi vila impunătoare deţinută de Florin Cioabă, pe Şoseaua Alba iulia din municipiul Sibiu. Casa are aproximativ 600 de metri pătraţi, un salon mare, de 130 de metri pătraţi, pentru oaspeţi şi evenimente festive, şi 10 camere pentru copii şi nepoţi, candelabre aduse de la Viena şi scaune cu foiţă de aur.

Casa are circa 600 mp

simeon stalpnicul png

Mobilierul este adus din străinătate şi este ornat cu foiţă de aur

simeon stalpnicul png

"Am încercat un alt stil faţă de cel al romilor, mie nu îmi plac casele împodobite cu covoare pe pereţi. Aici m-am inspirat foarte mult de la palatul de la Schonbrunn, întodeauna mi-au placut aceste scaune cu foiţă de aur şi mobilerul acesta mai vechi. Candelabrele sunt cumpărate din Viena, tot aşa pe stil vechi", povestea Florin Cioabă, în vara anului trecut. Însă regele a evitat să vorbească despre preţuri.

"Nu cred că m-au costat chiar aşa de mult, iar dacă ceva îţi place nu mai conteză banii, faci un efort. Sigur fac un efort pentru că aceste lucruri rămân, banii se cheltuie, se duc, dar aceste obiecte frumoase rămân la generaţii", spunea Florin Cioabă. Cel mai bine se relaxa însă în faţa acvariului uriaş, amplasat în salonul pentru oaspeţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net