Fiul lui Păunescu, surprins de împărţirea averii: «Nici nu ştiam»

Ultima actualizare:
Rodica Bîrlea
Rodica Bîrlea

Războiul pentru averea lui Adrian Păunescu pare că a ajuns, în sfârşit, la final. La mai bine de 5 ani de la moartea poetului şi 3 ani de procese, judecătorii au stabilit cât va primi fiecare din moştenirea lăsată în urmă de acesta, în valoare de 4 milioane de euro. Cea mai mare parte îi va reveni fiului său, Andrei Păunescu.

Veste bună pentru familia regretatului poet Adrian Păunescu, care s-a stins din viaţă în noiembrie 2010, la vârsta de 67 de ani. După ce procesul a fost mutat de colo, colo, magistraţii Judecătoriei Ploieşti au dat verdictul în cazul succesiunii averii marelui poet. O treime din moştenirea lui Adrian Păunescu, adică 1.312.500 euro, va ajunge la fiul acestuia, Andrei. Cele două fiice ale lui Păunescu, Ana Maria şi Andreea vor primi câte 21% din avere, câte 843.750 de euro, iar restul, 1.000.000 de euro, va ajunge la ultima sa soţie, Carmen Păunescu.


    † Adrian Păunescu 1943-2010
† Adrian Păunescu 1943-2010

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 30 de zile. Urmaşii lui Adrian Păunescu par însă dispuşi să încheie această luptă obositoare, care durează de mai bine de trei ani. Mai ales că nici unul dintre ei nu se poate folosi de bunurile lăsate de Păunescu, cât timp există un proces pe rol.

Vila din București
Vila din București

Andrei Păunescu s-a bucurat, joi (4 februarie), când a aflat decizia şi asta, nu neapărat pentru că primeşte cel mai mult, ci pentru că s-a săturat să bată drumul la tribunal şi să cheltuiască banii pe avocaţi. ”Nu am văzut până acum nimic, nici un act. Nici nu ştiam că s-a dat sentinţa. Nu intenţionez să contest nimic. S-a calculat conform legii. Ea va fi aplicată şi tot ceea ce ne dorim, atât eu, cât şi Carmen şi Ana Maria, este să se termine cât mai repede această poveste, să se termine cât mai repede acest calvar”, a declarat pentru Click! Andrei Păunescu.

Singura care ar putea să le strice socotelile este Andreea, sora lor vitregă. Însă speră ca aceasta să fie şi ea mulţumită de modul în care au fost stabilite cotele din masa succesorală şi să se bucure, în sfârşit, de partea ei de avere. 

Avere: 6 case, terenuri şi 72.000 de euro în conturi şi bijuterii

Poetul, publicistul şi omul politic Adrian Păunescu a încetat din viaţă la 5 noiembrie 2010, la vârsta de 67 de ani. Scriitorul suferea de diabet, insuficienţă cardiacă, renală, hepatică şi respiratorie.

În ultima declaraţie de avere depusă de Adrian Păunescu, în 2009, poetul a enumerat toate proprietăţile şi bunurile deţinute în acel moment. El avea 25 de hectare de teren agricol în două localităţi, aproape 7.000 de metri pătraţi în oraşul Voluntari din Ilfov. La capitolul case şi apartamente, lista este foarte lungă.

Casa de la Bârca
Casa de la Bârca

Adrian Păunescu avea un imobil în centrul Bucureştiului, o vilă în Breaza, un apartament într-o vilă în Vatra Dornei şi încă trei case, în Bârca, Roşia Montană şi Bragadiru.

Vila din Breaza
Vila din Breaza

Poetul a mai declarat depozite bancare de aproape 50.000 de euro şi bijuterii şi tablouri de 22.000 de euro. La acestea se adaugă veniturile din drepturi de autor, care sunt de câteva zeci de mii de euro pe an. În total, specialiştii estimează că averea lui Păunescu s-ar apropia de patru milioane de euro.

Andreea Păunescu, 46 de ani - 843.750 €
Andreea Păunescu, 46 de ani - 843.750 €

Andreea, recunoscută drept fiică legitimă după doi ani de procese

† Adrian Păunescu 1943-2010
† Adrian Păunescu 1943-2010

Andreea Păunescu, fostă Bîrlea, a apărut în atenţia publicului la trei zile de la înmormântarea lui Adrian Păunescu, trecut în nefiinţă în 2010. La vremea respectivă, femeia a cerut în instanţă stabilirea paternităţii, susţinând că este fiica marelui poet. Doi ani mai târziu, Judecătoria Sectorului 1 i-a dat dreptate: Andreea este sânge din sângele scriitorului şi s-a născut în urma relaţiei extraconjugale a acestuia cu Rodica Bîrlea.

Se pare că familia legitimă a lui Adrian Păunescu ştia de existenţa Andreei, din moment ce la pomenirea de 40 de zile aceasta a apărut la cimitir lângă fraţii săi, Andrei, Ana Maria şi Ioana. Aceasta din urmă a murit, după o grea suferinţă, în noiembrie 2011.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net