Fiica secretă a lui Adrian Păunescu: «Ne-am înţeles pe două case»

Ultima actualizare:

    “Eu şi fraţii mei vom fi proprietari pe cote”,  anunţă Andreea Păunescu
“Eu şi fraţii mei vom fi proprietari pe cote”, anunţă Andreea Păunescu

Lupta dintre urmaşii lui Adrian Păunescu (1943 – 2010), purtată în sălile de tribunal, se apropie de sfârşit. Andreea Păunescu (48 de ani), fiica nelegitimă a poetului, a căzut la o învoială cu fraţii săi, Andrei (48 de ani) şi Ana-Maria (26 de ani), care îi vor ceda cote din două dintre imobilele rămase moştenire.

La şase ani şi jumătate de la moartea lui Adrian Păunescu, sufletul faimosului poet îşi va găsi, se pare, liniştea, întrucât războiul dus de cei trei copii pe moştenirea de patru milioane de euro s-ar putea încheia curând. Miercuri, 10 mai, la Judecătoria Ploieşti, a fost un nou termen în procesul privind succesiunea averii. Urmaşii celui care a fondat “Cenaclul Flacăra” au ajuns la o înţelegere pe două dintre cele şase imobile lăsate moştenire. 

“Procesul s-a amânat pentru 7 iunie, însă vestea bună este că ne-am înţeles asupra a două imobile, iar instanţa va da o hotărâre în acest sens. Momentan nu vreau să spun care sunt cele două. Eu şi fraţii mei vom fi proprietari pe cote, în vederea vânzării lor. Asta înseamnă că este primul pas spre împăcare”, a spus ieri Andreea Păunescu pentru “Click!”. 


    Andrei şi Ana-Maria, în 2010, la înmormântarea poetului
Andrei şi Ana-Maria, în 2010, la înmormântarea poetului

Andreea a vorbit şi despre celebrul imobil situat pe strada Dionisie Lupu din Bucureşti, vilă în care tatăl său a locuit până în ultima clipă. “Expertul nu şi-a făcut datoria şi nu a făcut planul casei, nu a numărat camerele. Astfel, el a subevaluat imobilul. Am cerut ca el să evalueze corect locuinţa. Vila care i-a aparţinut tatălui meu are de fapt 21 de camere, nouă grupuri sanitare şi multiple dependinţe. Mai mult, expertul a evaluat casa la 960.000 euro, când de fapt valoarea pe piaţă este în jur de 1.600.000 de euro”, a explicat ea. După ce se va clarifica situaţia averii, Andreea îşi doreşte să locuiască în vila din Dionisie Lupu: “Vreau să mă mut acolo, să am partea mea, doar sunt 21 de camere”. 

Averea: şase case, terenuri şi bijuterii

În ultima declaraţie de avere depusă în 2008, poetul, senator PSD la vremea respectivă, a enumerat bunurile deţinute în acel moment. El avea 25 de hectare de teren agricol şi şase imobile – în Bucureşti, Breaza, Vatra Dornei, Bârca, Roşia Montană şi Bragadiru. Poetul mai declarase depozite bancare de aproape 50.000 de euro şi tablouri în valoare de 22.000 de euro. La acestea se adaugă veniturile din drepturi de autor, care se ridică la zeci de mii de euro pe an. În total, specialiştii estimează că averea lui Adrian Păunescu s-ar apropia de patru milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net