Fetiţa studentei criminale s-a născut fără mâini

Ultima actualizare:

    Carmen Bejan
Carmen Bejan

Studenta din Timişoara, care, în 2009, împreună cu iubitul ei a ucis şi tranşat un bărbat, a născut, în noaptea de marţi spre miercuri, o fetiţă cu malformaţii foarte grave. Copila nu avea mâini, iar creierul îi era afectat, motiv pentru care, la scurt timp de la naştere, a murit.

Însărcinată în opt luni şi jumătate, Carmen Bejan a intrat în travaliu, marţi seară, în jurul orei 21.45, moment în care medicii de la Spitalul Penitenciarului Rahova au chemat ambulanţa. În doar şapte minute, Salvarea a ajuns la pacientă. Iniţial, Carmen Bejan a fost transportată la Maternitatea Bucur din Capitală. Aici, după câteva investigaţii, medicii au constatat că starea fătului nu este deloc bună, motiv pentru care au cerut transferul la Spitalul Universitar, unde aparatura este mult mai performantă.

Carmen Bejan a fost preluată de medicii de la Universitar, iar în jurul orei 2.00 a intrat în operaţie de cezariană. Şocul a fost mare atunci când copila a fost adusă pe lume. Nu avea mâini, iar la nivelul creierului malformaţiile erau foarte grave. A primit nota 4 la naştere, pentru că nu respira spontan, iar bătăile inimii erau rare, sub 100 pe minut.

„Copilul nu avea nici o şansă de supravieţuire. Era plurimalformat. Mama este bine şi în afara oricărui pericol", ne-au declarat surse din cadrul spitalului.

Carmen Bejan a fost adusă, la începutul acestei luni, la Spitalul Penitenciarului Rahova. Şi asta, pentru că protocolul prevede ca deţinutele însărcinate să fie internate cu 30 de zile înainte de naştere.

Fosta studentă de la Medicină a făcut nenumărate cereri pentru a naşte în libertate, însă toate au fost respinse, ea având de executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor.

A făcut 8 ecografii, dar abia marţi s-au descoperit malformaţiile

Cum de este posibil ca malformaţiile fetiţei lui Carmen Bejan să nu fi fost observate de medici? Este întrebarea pe care şi-o pun mulţi oameni. Ei bine, se pare că femeia a făcut, în total, de când a aflat că e însărcinată şi până marţi noapte când a născut, opt ecografii.

Şeful ANP, chestorul Ioan Băla, a declarat pentru adevarul.ro că în acest caz au fost asigurate toate condiţiile medicale normale.

„S-au făcut opt ecografii. Şase dintre ele au fost făcute în spitale civile, cinci la Spitalul Judeţean Arad şi ultima la Spitalul Universitar. Alte două au fost făcute la Rahova. Abia la ultima s-au constatat problemele grave. Administraţia Penitenciarelor a asigurat toate condiţiile medicale normale în acest caz", a declarat chestorul Ioan Băla.

Cert este că astfel de malformaţii grave se pot detecta la ecografie chiar şi de la 12 săptămâni de sarcină, moment în care se poate face avort terapeutic. De altfel, în cazuri de acest gen, avortul se poate face până la 24 de săptămâni de sarcină.

S-a căsătorit în aprilie cu un fost deţinut

Carmen Bejan s-a căsătorit, la 11 aprilie, în Penitenciarul Arad, cu fostul deţinut Claudiu Şatran, tatăl copilului. Surse din cadrul penitenciarului spun că tânăra a avut două întâlniri intime cu Claudiu Şatran, care avea o condamnare pentru trafic de droguri.

Relaţia dintre cei doi ar fi pornit la insistenţele bărbatului, în vârstă de 35 de ani, care i-ar fi trimis fostei studente la Medicină mai multe scrisori, potrivit rtv.net. Într-una dintre acestea, deţinutul i-ar fi propus tinerei să rămână însărcinată cu el, pentru că, astfel, ar putea obţine o întrerupere a pedepsei pentru a naşte în libertate.

Carmen Bejan ar fi acceptat în cele din urmă şi a solicitat conducerii penitenciarului dreptul la întâlniri intime, prima consumându-se în luna august 2011, când ar fi rămas gravidă.

«Pot pierde copilul din cauza poftelor»

Într-o scrisoare pe care Carmen Bejan a adresat-o magistraţilor de la Tribunalul Arad, în iarnă, tânăra se plângea de condiţiile din penitenciar şi chiar spunea că sarcina îi este pusă în pericol.

Sarcină.„În primul rând îmi fac griji pentru sănătatea copilului meu, atât fizică, precum şi psihică. De când am rămas gravidă singurele medicamente care mi-au fost date de penitenciar au fost 10 comprimate de calciu, în rest, tot ce am avut nevoie a trebuit să îmi cumpăr din bani proprii. Dacă nu aveam bani, ce făceam? Sau nu îi pasă nimănui de viitorul copilului, care are nevoie atât de vitamine, cât şi de alte lucruri pe care penitenciarul nu le poate asigura?"

Mâncare. „În legătură cu mâncarea, eu sunt vegetariană, iar convingerile mele religioase nu îmi permit să consum carne. Când s-a confirmat sarcina am fost trecută pe mâncare care conţine carne. Două săptămâni a durat până s-a soluţionat plângerea mea, în acest timp am mâncat doar ce primisem de la părinţi, dar dacă nu aveam pachet ce făceam? Ce s-ar fi întâmplat dacă pierdeam sarcina? Poftele pe care le am, de multe ori îmi crează stări de rău pentru că multe alimente nu le pot primi prin vizită şi nu am ce să fac decât să sufăr. Ce mă doare este că suferă copilul meu care nu are nici o vină. Aş putea pierde sarcina din cauza poftelor, dar bineînţeles că penitenciarul nu este interesat de aşa ceva".

Văduva ţiganului: «Dumnezeu i-a blestemat!»

Văduva lui Trifu Schroth nu s-a bucurat la aflarea veştii morţii copilului născut de Carmen Bejan. Femeia de 70 de ani i-a mulţumit însă lui Dumnezeu că i-a ascultat rugăciunile.

Lucreţia Schroth susţine că nu a făcut blesteme asupra criminalilor care l-au omorât şi l-au tranşat pe bărbatul ei, pentru că este pocăită.

"Dumnezeul i-a blestemat. Eu i-am spus doar că pedeapsa de 20 de ani este mult prea mică pentru ce au făcut cu bărbatul meu. Am spus: «Te rog frumos, Doamne, mai dă o pedeapsă pe capul lor». Slavă Domnului. Nu mă bucur, pentru că Cel de Sus ştie asta. Sunt mulţumită că Dumnezeu m-a ascultat. Dacă în ţara asta nu este lege, să ştiţi că există o judecată divină. Legea lui Dumnezeu", a spus Lucreţia Schroth.

Bătrâna în vârstă de 70 ani afirmă că nu înţelege cum i s-a permis unei persoane condamnate pentru crimă să facă copii în puşcărie.

"Mi-e ruşine să spun, că-s femeie bătrână. Dar să faci copii la puşcărie este anormal. Se pare că în puşcărie se trăieşte mai bine ca afară", a mai declarat Lucreţia.

"Cât voi trăi nu o să mă mai simt bine, nu voi mai fi fericită. Îmi e greu. În gândirea mea e tot omul meu. Şi cum l-au tranşat. Am fost internată în spital. Nu mai vedeam decât cum l-au tăiat pe bătrânul meu", a mai spus Lucreţia Schroth.

Filmul crimei din 2009

1 august. Doi studenţi la medicină în Timişoara au şocat o ţară întreagă. Carmen Bejan şi Sergiu Florea, pe atunci în vârstă de 20 de ani, l-au ucis la 1 august 2009 pe Trifu Schroth, un bărbat de 65 de ani, chiar de ziua acestuia.

Trifu Schroth

simeon stalpnicul png

Victima era judecător în staborul ţigănesc şi a mers în căminul de la Medicină pentru o partidă de sex cu Carmen Bejan, care susţine că s-ar fi prostituat pentru că îl iubea pe Sergiu, iar acesta avea nevoie de bani ca să îşi cumpere o maşină.

Camera crimei

simeon stalpnicul png

Pentru că nu s-au înţeles cu privire la suma de bani pe care studenta trebuia să o primească, cei doi tineri l-au ucis pe Schroth. Apoi l-au tranşat cu un cuţit cu lama de 17 centimetri, i-au tăiat picioarele şi le-au pus într-o pungă de plastic, iar trunchiul l-au îndesat într-o valiză.

Sergiu Florea

simeon stalpnicul png

Au cărat apoi rămăşiţele până la maşina victimei, un Mercedes parcat în faţa căminului. Au deschis portbagajul, au pus acolo valiza şi pungile, au închis maşina şi au plecat. Carmen şi Sergiu au fost prinşi la scurt timp de la comiterea crimei.

Cadavrul găsit în maşină

simeon stalpnicul png

Ei au fost condamnaţi la câte 20 de ani de închisoare. Pe parcursul procesului, cei doi îndrăgostiţi au încercat să arunce vina de la unul la altul, fiecare spunând că celălalt ar fi fost de fapt criminalul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net