«Fata mea a murit în zadar… N-au învăţat nimic»

Ultima actualizare:

    Incendiul de la restaurantul  “Beirut” a avut loc în 15 aprilie 2014Foto: Mediafax
Incendiul de la restaurantul “Beirut” a avut loc în 15 aprilie 2014Foto: Mediafax

Flăcările i-au înghiţit cea mai de preţ comoară…O frumuseţe de fată, mândră şi talentată. Mariana Sarkany, mama Nicoletei Cengher, cântăreaţa arsă de vie într-un restaurant din Constanţa în 2014, nu ştie nici acum cine se face vinovat de moartea fiicei ei şi priveşte neputincioasă la tragedia din Capitală, care, spune ea, ar fi putut fi evitată.

O amintire îngrozitoare: moartea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti
O amintire îngrozitoare: moartea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti

“Şi acum tremur. Retrăiesc acel coşmar care parcă nu se mai termină. Vineri (30 octombrie), toată noaptea am fost tare agitată. Când am deschis dimineaţă televizorul, am înlemnit. Doamne, ce tragedie! Nu pot să cred că după ce Nicoleta mea… după ce trei suflete nevinovate au ars de vii într-un local nu s-a schimbat nimic. Fata mea a murit în zadar! A fost nevoie de o jertfă şi mai mare că să se trezească şi autorităţile. E o ţară de doi lei”, ne-a spus printre lacrimi mama Nicoletei.

La mai bine de un an şi jumătate de la tragedie, femeia se pregăteşte să ducă o luptă grea în instanţă, unde magistraţii vor hotărî cine se face vinovat de moartea fetelor. În 15 aprilie 2014, puţin înainte de ora 23.00, un incendiu violent a cuprins restaurantul cu specific libanez „Beirut” din Constanţa.

Medicii de la Spitalul de Arşi au făcut minuni în cazul minerilor de la Petrila
Medicii de la Spitalul de Arşi au făcut minuni în cazul minerilor de la Petrila

Nicoleta Ioana Cengher (22 de ani), Mihaela Tucă (23 ani) şi Nicoleta Vasiliţeanu (22 ani), care se aflau în vestiar, la mansarda clădirii, nu au reuşit să se salveze şi au ars de vii. “Fata mea a ţipat 25 de minute după ajutor. Vedeam acum la televizor imaginile cu victimele din Bucureşti, înregistrările în care urlau de durere.

Mariana Sarkany (46 de ani)  şi-a făcut în casă un altar cu pozele fetei sale, †Nicoleta, care visa să ajungă o cântăreaţă celebră
Mariana Sarkany (46 de ani) şi-a făcut în casă un altar cu pozele fetei sale, †Nicoleta, care visa să ajungă o cântăreaţă celebră

E cumplit, groaznic, parcă zeci de cuţite mi-au străpuns inima. Vai de părinţii şi apropiaţii victimelor. Eu le pot înţelege durerea. A fost iadul pe pământ acolo. Am sperat că după tragedia de la Constanţa se va schimba ceva, că autorităţile vor fi mai aspre, vor face controale, vor da amenzi usturătoare. N-au învăţat nimic… Din păcate, şi acum alţi părinţi îşi vor îngropa copiii nevinovaţi”, a conchis femeia. 

Mihaela Tucă
Mihaela Tucă

2008 - Petrila: 13 mineri morţi în urma unei explozii

Peste câteva zile se împlinesc şapte ani de la o altă tragedie care a zguduit România. Pe 15 noiembrie 2008, în Mina Petrila (Hunedoara) s-a produs o explozie, ca urmare a acumulării de gaz metan. Şapte mineri aflaţi în abataj au murit pe loc, iar cinci salvatori, care intraseră după victime, şi-au pierdut viaţa în scurt timp, asfixiaţi de gazele din subteran. Alţi 16 mineri au fost răniţi, dintre care opt s-au aflat în stare gravă, suferind arsuri pe mare parte din suprafaţa corpului şi fiindu-le afectate căile respiratorii. Aduşi în Bucureşti, la Spitalul de Arşi şi la Spitalul Floreasca, şapte dintre minerii răniţi grav s-au vindecat, după multe luni de suferinţă şi de îngrijiri medicale, iar unul a decedat, în ciuda eforturilor făcute de doctori. În decembrie 2013, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe Aurelian Necula, fost director general al Exploatării Miniere Petrila, la şase ani si jumătate de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă. Gheorghe Roşu şi Dan Ungur, foşti directori adjuncţi, au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu executare.

Nicoleta Vasiliţeanu
Nicoleta Vasiliţeanu

2010 -  Maternitatea Giuleşti: şase bebeluşi au pierit în incendiu

În urmă cu cinci ani, drama bebeluşilor arşi de la Maternitatea Giuleşti a stârnit lacrimi şi indignare. Incendiul a izbucnit pe 16 august 2010, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Profesor Doctor Panait Sârbu”.

Trei nou-născuţi au murit în incendiu, iar opt bebeluşi au fost duşi la Spitalul “Grigore Alexandrescu”. Trei dintre ei au decedat în zilele următoare, din cauza complicaţiilor. Două perechi de gemeni (doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă) şi o altă fetiţă s-au vindecat ca urmare a eforturilor depuse de doctori.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au condamnat-o pe asistenta Florentina Cîrstea (care lipsea din salonul în care a izbucnit incendiul, deși bebelușii nu ar fi trebuit să rămână nici un moment singuri) la doi ani şi două luni de închisoare cu executare, pentru ucidere din culpă. Medicul Bogdan Marinescu, fostul manager al spitalului, a primit şase luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net